Anlık Bildirim

Yapı ve Kredi Bankası’na büyük şok: Veriler satıldı

Bir çalışan yetkilerini kötüye kullanarak 2484 kişinin önemli finansal verilerini üçüncü taraflara sattığı belirtiliyor. KVKK veri ihlalini sitesinde duyurdu.

Yapı ve Kredi Bankası’na büyük şok: Veriler satıldı Tam Boyutta Gör

Artık hiç bir verimiz güvende değil diye düşündüğümüz günleri yaşıyoruz. Yemek Sepeti, Facebook, Clubhouse birbiri ardına siber saldırıya uğrayarak kullanıcı verilerini kaptırdı. Şimdi ise bizzat içeriden bir veri sızıntısı yaşandı.

Yapı ve Kredi hedefte

Kişisel Verileri Koruma Kurulunun internet sitesinde yapılan duyuruya göre Yapı ve Kredi Bankası çalışanlarından biri Bankalar Birliği Risk Merkezi istihbarat kayıtları sorgulama yetkisini görevi dışında kullandı.

İlgili çalışan yaptığı sorgulamaları daha sonra üçüncü taraflara aktardı. Sorgulamalar içerisinde TC kimlik numarası, ad, soyad, iletişim bilgileri, kredi risk ve teminat durumu, ödeme performans bilgileri, karşılıksız çek ve protestolu senet ödeme bilgileri yer alıyordu. Toplamda 2484 kişinin ihlalden etkilendiği belirtiliyor.

Söz konusu ihlal Türkiye Bankalar Birliği’nin 10.02.2021 tarihli yazısına istinaden başlayan soruşturma sonucunda 05.04.2021 tarihinde tespit edilmiş. KVKK da ilgili yönetmeliklere istinaden veri ihlali bildirimini internet sitesinde yayınlamış.

Sıkı bir rekabetin olduğu bankalar arasında bu tarz verilerin sızdırılması haliyle önemli zararlar doğurabiliyor. Verileri satan kişiye ne tür cezalar verileceği ise merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29672 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, yapı ve kredi hack ve
2 etiket daha Güvenlik Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim