Anlık Bildirim

Microsoft, bazı Windows sürümlerinde OneDrive masaüstü uygulaması desteğini sonlandırıyor

Teknoloji devi Microsoft, önümüzdeki seneden itibaren Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1'de OneDrive masaüstü uygulamasına verdiği desteği durduracak.          

OneDrive'ın masaüstü uygulaması artık bazı Windows sürümlerinde desteklenmeyecek

Microsoft, bazı Windows sürümlerinde çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti OneDrive desteğini sonlandıracak. Şirketten yapılan açıklamaya göre öncelikle 1 Ocak 2022'de OneDrive masaüstü uygulaması için güncellemeler daha sonra ise 1 Mart'ta senkronizasyon durdurulacak.

OneDrive desteğinden sonlandırılmasından etkilenecek kullanıcılar, kişisel Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 cihaz sahipleri olacak. Şirket, bu durumdan etkilenmek istemeyen kullanıcıların, cihazlarını Windows 10 veya Windows 11'e yükseltmelerini öneriyor. Windows yükseltmesi için gereksinimleri karşılayamayacak cihaz sahipleri ise dosyaları web üzerinden manuel olarak aktarabilecek.

İş için Windows kullanıcıları etkilenmeyecek

Microsoft'un bu kararı yalnızca belirtilen sürümlere sahip kişisel cihaz sahibi  kullanıcıları etkileyecek. İş için OneDrive masaüstü uygulamasını kullananlar destekten bir süre daha faydalanmaya devam edebilecekler. Şirket, Windows destek döngülerinin bu kullanıcılar için geçerli olacağını belirtti.

İş için Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları genişletilmiş desteğin sonu olan 10 Ocak 2023'e kadar OneDrive masaüstü uygulamasını kullanabilecekken Windows 8 kullanıcıları, 12 Ocak 2016'da şirket tarafından işletim sistemi desteği durdurulduğu için bu durumdan faydalanamayacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim