Anlık Bildirim

Windows 11'de AMD Ryzen işlemcilerin performansını düşüren yeni bir sorun bulundu

Resmi çıkışını yapan Windows 11'de sorunlar bitmek bilmiyor. Yeni gelen haberlere göre AMD işlemcilere sahip kullanıcıları etkileyen performans sorunu ortaya çıktı.

Windows 11'de AMD işlemcileri etkileyen yeni bir sorun bulundu Tam Boyutta Gör

Windows 11’in resmi çıkışı ile beraber yeni sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Microsoft, yeni Windows için her ne kadar AMD ve Intel ile ortak bir çalışma yürütüyor olsa da, AMD Ryzen işlemcilere sahip kullanıcıların yüzde 15’e kadar performans düşüşleriyle karşılaşabileceği bildirildi.

Oyun performansını etkiliyor

L3 önbellek gecikmesinin üç katına çıkması sebebiyle yaşanan sorun, normal performansı yüzde 3-5 oranında etkilerken, e-spor kullanıcılarında bu oran yüzde 15’e kadar çıkabiliyor. Bununla beraber bir diğer sorun şirketin ''tercih edilen çekirdek'' teknolojisinde yaşanıyor.

İş parçacıklarının en hızlı çekirdeğe kaydırılmasını sağlayan bu özellik, Windows 11’de stabil olarak çalışmıyor. AMD, sorunun farkında olduklarını söyleyerek 8’den fazla çekirdeğe sahip işlemciler konusunda kullanıcıları uyardı. 

İyi haber şu ki AMD ve Microsoft, yaşanan performans sorunları konusunda birlikte çalıştıklarını ve ''yazılım güncellemeleri aracılığıyla bu bilinen sorunları çözmek için aktif olarak araştırdıklarını'' söylüyor. Sorunların çözülmesi için bu ayın sonlarında iki adet güncelleme paylaşılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10926 kez okundu.
44 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
2 etiket daha windows 11 Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim