Anlık Bildirim

William Shatner: Dünya, uzaydan çok “kırılgan” görünüyordu

Star Trek serisinde Kaptan Kirk’ü canlandıran William Shatner geçtiğimiz günlerde uzaya çıkmıştı. Shatner seyahati ile ilgili yaptığı yeni açıklamalarda Dünya’nın uzaydan kırılgan gözüktüğünü söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin ikinci turistik uçuşunu yapmıştı. Star Trek serisinde Kaptain Kirk’ü canlandıran 90 yaşındaki aktör William Shatner da bu görevdeki mürettebat arasında yer alıyordu. Uzaya çıkan en yaşlı insan unvanını alan Shatner, uçuşuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Uçuş öncesi Shatner Tam Boyutta Gör

NBC’nin bir programına katılan Shatner, New Shepard kapsülünün camından Dünya’ya baktığında yaşam ve ölümün zıtlığını gördüğünü ifade etti ve Dünya’nın uzaydan çok “kırılgan” gözüktüğünü söyledi: 

“Dünya, uzaydan 50 mil genişliğinde mavi bir küre gibiydi. Çok kırılgan gözüküyordu. Bizim yaşam alanımız olan bu küçük mavi küreyi çok kırılgan olmasına rağmen kirletmeye devam ediyoruz, bunu durdurmamız şart.”

11 dakikalık uçuş sırasında New Shepard mürettebatı Tam Boyutta Gör

“Tarif edilemez bir his”

11 dakikalık uçuşunu “fiziksel bir deneyim” olarak nitelendiren Shatner, uçuşun hayatı boyunca yaşadığı en iyi deneyimlerden biri olduğunu ifade etti. Mikro yer çekiminin “tarif edilemez” bir his olduğunu belirten Shatner sözlerine şunları ekledi: Birdenbire vücudun ‘genişliyor’ ve yüzüyor gibi hissediyorsun. İnanılmaz bir deneyimdi ancak 90 yaşında olduğum için bu deneyimin vücudumu çok zorladığını söyleyebilirim.”

Star Trek serisindeki Kaptan Kirk rolüyle tanınan Shatner, seri boyunca karakterinin uzayda geçirdiği zamanlarını hatırladığını ve bu yüzden 55 yıl sonra bu uçuşu yapmanın ironisinin onu çok etkilediğini de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim