Anlık Bildirim

Rus film ekibi uzayda çekilecek olan ilk film için uzaya gönderildi

Rusya, uzayda çekilecek olan ilk uzun metrajlı film olan “Vyzov” filminin ekibini bugün fırlatılan bir Rus Soyuz uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi.

Geçtiğimiz hafta gelen haberlerde Rusya’nın uzayda çekilecek olan ilk uzun metrajlı film “Vyzov”un hazırlıklarını tamamladığını ve film ekibinin 5 Ekim’de uzaya gönderileceği belirtilmişti.

Bugün yapılan fırlatışla Rus aktris Yulia Pereslid, yönetmen Klim Shipenko ve kozmonot Anton Shkaplerov, bir Rus Soyuz uzay aracı ile Kazakistan’da bulunan uzay üssünden Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Film ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 12 gün geçirecek ve yapımın çekimlerini tamamlayacak.  

Soyuz MS-19'un fırlatılışı Tam Boyutta Gör

Film, bir kozmonotun hayatını kurtarmak için uzay istasyonuna gönderilen bir cerrahın (Yulia Pereslid) hikâyesini anlatacak ve uzayda çekilen ilk uzun metrajlı kurgusal film olarak tarihe geçecek. Rus kozmonot Oleg Novitsky de istasyonda hasta olan kozmonotu oynayacak. Nauka modülünde çekilecek olan filmde istasyonda bulunan diğer kozmonotların da yer alıp almayacağı ise henüz belli değil.

Film ekibi Tam Boyutta Gör

Film, birçok insanda heyecan uyandırsa da bazı kişilerde şüpheye yol açıyor. Gelen yorumlara göre “Vyzov” filmi Rus kozmonotların dikkatini dağıtarak görevlerine zarar verebilir. Bunun yanı sıra da istasyonun Rus bölgesinin dar olmasından dolayı filmin çekimlerinin oldukça zor olabileceği belirtiliyor.  

Bu eleştirilere rağmen Rusya Uzay Ajansı (Roskosmos) başkanı Dmitry Rogozin filme destek veriyor ve yapımın ülkeyi uzay yarışında daha öne taşıyacağını düşünüyor.

İstasyona ulaşan ekibin videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim