Anlık Bildirim

Uzmanlara göre 60 yıl içinde başka bir salgın daha olacak

İtalya Padua Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi, önümüzdeki 60 yıl içerisinde Covid-19 ve İspanyol Giribi ölçeğinde başka bir salgının daha yaşanacağını belirtti.

Uzmanlara göre önümüzdeki 60 yılda başka salgınlar olacak Tam Boyutta Gör

İtalya Padua Üniversitesi'ndeki bir grup uzmanın araştırmasına göre önümüzdeki 60 yıl içinde Covid-19 ölçeğinde yeni bir pandemi daha yaşanacak. Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) dergisinde yayınlanan çalışmada uzmanlar, nüfusun artması ve ekosistemin bozulmasından dolayı bundan sonra pandemilerin daha sık yaşanacağını belirtiyorlar.

Uzmanlar ilk önce son 400 yılda meydana gelen pandemileri inceledi ve artık ortaya çıkan salgınların eskisinden daha sık görülmeye başladığını belirttiler. Çalışmanın ortak yazarlarından Duke Üniversitesi öğretim üyesi William Pan, Covid-19 ve İspanyol Gribi gibi büyük salgınların gelecekte de görülmeye devam edeceğini ve bu muhtemel salgınlara karşı önleme ve kontrol etme çabalarına öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor. 

Bununla birlikte araştırmada 1918'den 1920'ye kadar 30 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan İspanyol Gribi ölçeğinde bir salgının yaşanma ihtimalinin yılda %0,3 ila %1,9 arasında değiştiği belirtiliyor. Öte yandan uzmanlara göre, araştırmada önümüzdeki 60 yıl içerisinde bir pandeminin daha yaşanabileceğinin öngörülüyor olması, 60 yıl boyunca insanlığın güvende olduğu anlamına da gelmiyor. Araştırmacılara göre başka bir pandemi 60 yıl içinde her an gerçekleşebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6098 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid19, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim