Anlık Bildirim

BioNTech ve Pfizer grip ve Covid-19 için tek bir aşı geliştirdi

BioNTech ve Pfizer, ülkemizde de uygulanan Covid-19 aşısını grip aşılarıyla birleştirmek için çalışmalara başladı. Covid-19 ile grip aşısını tek doza indiren çalışmada ilk gönüllülere aşı yapıldı.
BioNTech ve Pfizer grip ve Covid-19 için tek bir aşı geliştirdi Tam Boyutta Gör
mRNA formülüyle geliştirdiği Covid-19 aşılarıyla milyonlarca kişiye bağışıklık kazandıran BioNTech ve Pfizer, şimdi de grip aşılarıyla Covid-19 aşılarını birleştiriyor. İki aşıyı tek dozda uygulamayı hedefliyor.

180 gönüllüye uygulandı

Covid-19 ve grip (influenza) aşısının tek doza indirilmesi için klinik deneme çalışmaları başladı. Kombine aşı, Covid-19 ve dört farklı grip virüsüne karşı koruma sağlayacak antikorlar içeriyor. Şirket birinci aşama klinik çalışmaları kapsamında ABD’de 18-64 yaşlarında 180 gönüllüye ilk dozu uyguladı. Gönüllüler 6 ay boyunca takip edilecek ve her iki hastalığa karşı bağışıklık oranları incelenecek.

BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, “Her iki endikasyonu tek aşıda birleştirerek, aşı olmayı gerektiren bu iki solunum yolu hastalığına karşı bireylere bağışıklık sağlamanın etkili bir yolunu sağlamayı amaçlıyoruz.”

Biontech ve Pfizer’in ortak çalışmasına ek olarak Moderna ve Novavax aşı şirketleri de grip ile Covid-19 aşısını tek doza indirme planlarını açıkladı. Moderna, tek doza indirilmiş Covid-19 ve grip aşısının klinik denemelerine bu yıl sonunda başlayacak. Aşının 2023’te hazır hale gelmesini hedefleniyor.

Kaynakça https://abcnews.go.com/Health/pfizer-biontech-launch-phase-trial-combined-covid-19/story?id=92605271 https://www.pfizer.com/news/announcements/pfizer-and-biontech-initiate-phase-1-study-single-dose-mrna-based-combination Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1857 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pfizer, covid19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim