Anlık Bildirim

AstraZeneca’dan bir bilim insanı: Delta varyantı sürü bağışıklığını imkansız hale getiriyor

Oxford/AstraZaneca Covid-19 aşılarının geliştiricisi olan bir bilim adamı, yaptığı bir açıklamada delta varyantının sürü bağışıklığını imkansız hale getirdiğini söyledi.

Oxford Üniversitesi’nde pediatrik enfeksiyon ve bağışıklık profesörü olan Sir Andrew Pollard, salı günü İngiltere parlamento toplantısında konuştu. AstraZaneca Covid-19 aşısının geliştiricilerinden olan Pollard, delta varyantı sebebiyle sürü bağışıklığına ulaşmanın pek “olası” olmadığını ifade etti.

Ünlü Profesör: Delta varyantı sürü bağışıklığını engelliyor Tam Boyutta Gör

Pollard, “Delta varyantı, aşılanmamış insanları da enfekte edebilir. Bu da aşı olmayan herkesin bir noktada virüs ile karşılaşacağını gösteriyor. Aşılanan insanların virüsle karşılaşması, sürü bağışıklığına ulaşmanın pek mümkün olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ünlü Profesör: Delta varyantı sürü bağışıklığını engelliyor Tam Boyutta Gör

ABD Hastalık ve Kontrol Önleme Merkezleri’nden araştırmacılara göre aşılanmış insanların delta varyantına yakalandıklarında ağır geçirme veya ölme olasılıkları aşılanmamış insanlardan 25 kat daha az, yakalananların ise semptomları çok hafif oluyor veya hiç olmuyor. Ancak artan kanıtlar, delta varyantının aşılanmamış insanlara bulaşma miktarının gittikçe artırdığını gösteriyor.

Pollard bununla ilgili şunları söyledi: “Delta varyantının insanlara bulaşmasını şu an için engelleyecek bir şeyimiz bulunmuyor.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim