Anlık Bildirim

Walmart'ı "hileli iade yöntemi" ile 1.3 milyon dolar dolandıran kişi tutuklandı

ABD'nin en büyük perakende satış mağaza zinciri Walmart, 23 yaşındaki bir müşterisi tarafından, "hileli iade yöntemi" ile 1.3 milyon dolar dolandırıldı. Olayın detayları haberimizde.
Arizona polisi bu hafta akıllara durgunluk veren cinsten bir dolandırıcılık olayını aydınlatmayı başardı. ABD'nin en büyük perakende mağaza zinciri Walmart'ı "hileli iade yöntemi" ile 1.3 milyon dolar dolandıran 23 yaşındaki Thomas Frudaker tutuklandığı açıklandı.

1.000 Walmart mağazasını aynı yöntemle dolandırdı 

İade işlemlerinin sorunsuz olması ile övünen Walmart yöneticileri, bu kolaylığın böylesine bir dolandırıcılık hikayesine dönüşeceğini hiç kuşku yok ki düşünmemiştir. ABD'de yaşayan 23 yaşındaki Thomas Frudaker, ülke genelindeki yaklaşık 1.000 Walmart mağazasından aldığı ürünleri "Return fraud" adı verilen bir "hileli iade yöntemi" ile mağazalara iade ederek 1.3 milyon dolarlık bir dolandırıcılık yaptı.
Arizona polisinin yaptığı açıklamaya göre Thomas Frudaker, Walmart mağazalarından aldığı bilgisayarların önemli parçalarını sökerek iade ediyor ve bu parçaları satarak para kazanıyordu. 18 ay boyunca 1.000 Walmart mağazasını bu şekilde dolandıran Frudaker sonunda yakayı ele verdi ve tutuklandı. Hakkında açılan çok sayıda dolandırıcılık davaları olan Frudaker'ın serbest kalma kefaletinin ise 40 bin dolar olduğu açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6715 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
walmart, dolandırıcılık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim