Anlık Bildirim

Global suç karaborsası ortak operasyonla çökertildi

İnternetin en tehlikeli suç karaborsalarından birisi olarak gösterilen Genesis, 17 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Operasyonda toplam 119 kişi gözaltına alındı.
Hack Tam Boyutta Gör
İnternetin yaygın hale gelmesi ile birlikte Dark Web tanımı yapılan ve suç konusu alışverişlerin gerçekleştirildiği karaborsa siteleri ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri de ağırlığını bu karaborsalara vermeye başladı.

Genesis karaborsası çökertildi

Gelen bilgilere göre 4 Nisan günü internet aleminin önemli suç karaborsalarından Genesis çökertildi. Davetiye usulü kullanıcı kabul eden Genesis karaborsasında çalınan kredi kartı bilgileri, telefon numaraları, çerezler ve dijital parmak izleri satışa çıkıyordu.

Operation Cookie Monster adındaki operasyon ABD, Hollanda, Avusturalya, Fransa, Finlandiya, Romanya, Danimarka gibi 17 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplamda 208 adrese baskın yapıldı ve 119 şüpheli gözaltına alındı. 97 meskende ise kapıyı çalmak suretiyle arama yapıldı.

Kapatılan Genesis karaborsasının sunucularına ve ekipmanlarına el konulurken operasyonun bilgilendirmesi de sitenin ana sayfasına yerleştirildi. Hollanda polisi Genesis sunucularında barındırılan kullanıcı verileri ile ilgili bir kontrol portalı da yayınladı.

Kontrol portalı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim