Anlık Bildirim

Ülkemizde de satılan TCL televizyonlarda büyük açık

Sektörün üçüncü büyük firması TCL’nin akıllı televizyonlarında kritik bir açık tespit edildi. Kötü niyetli kişiler sadece IP adresi yazarak sistemin farklı klasörlerine erişebiliyor.

Ülkemizde de satılan TCL televizyonlarda büyük açık Tam Boyutta Gör

Ülkemize henüz giriş yapmış olsa da Çinli TCL markası uzun süredir televizyon sektöründe ve bugüne kadar milyonlarca modeli raflarda yerini aldı. Bununla birlikte ortaya çıkan bir açık nedeniyle büyük bir risk oluştu.

Milyonlarca TCL televizyonu tehlikede

TCL markası sektörün üçüncü büyüğü haline gelmiş durumda. Sadece ABD’de aylık 600 bin televizyon satışına ulaşabiliyor. Hal böyle olunca yazılım riskleri milyonlarca kişiyi tehlikeye atıyor.

Sick.Codes araştırmacıları tarafından ortaya çıkarılan yazılım açığı oldukça büyük bir risk taşıyor. Öyle ki sadece televizyonun IP adresini ele geçirerek sistemdeki tüm dosyalara erişim elde edebilmek mümkün.

Araştırmacılar http://10.0.0.117:7989/sdcard şeklinde bir adresle televizyonun hafıza kartında yer alan verilere erişim sağlamış ve kötü niyetli kişilerin portları tarayarak televizyonun IP adresine kolayca ulaşabileceğini belirtiyor. Sonrasında bir web tarayıcısı ile dosyalar görüntülenebiliyor. Hatta hackerların kodları yeniden yazarak televizyonu tamamen erişim dışı bırakabileceği de dile getiriliyor.

Ülkemizde de satılan TCL televizyonlarda büyük açık Tam Boyutta Gör

Ekip elde ettikleri verileri TCL ile paylaşmış ve kısa süre sonra firma bahse konu açığı kapattığını bildirmiş. Ne var ki firmanın sadece belirli dosyaları değiştirdiği tespit edilmiş. Bunun haricinde tüm dosyalar yine erişime açık bir halde tutulmuş.

Halen riskin devam ettiği tahmin edilirken TCL kullanıcılarının varsayılan güvenlik ayarlarını değiştirerek daha sıkı hale getirmeleri ve özellikle mikrofon, kamera, gizlilik gibi bileşenleri kontrol etmeleri isteniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30994 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tcl, tcl tv hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim