Anlık Bildirim

Türkiye'nin yeni kamikaze drone'u Alpagu, göreve hazırlanıyor

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş tarafından geliştirilen Alpagu kamikaze drone, yıl sonuna doğru TSK'da kullanıma sunulacak. Alpagu'nun test çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin yeni kamikaze drone'u Alpagu, göreve hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Daha önce Alpagu isimli kamikaze drone’u geliştiren ve TSK’ya teslim eden STM şimdi de Alpagu isimli yeni kamikaze drone modelini teslim etmeye hazırlanıyor. Alpagu, yıl sonuna doğru güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak.

Türk yapımı Alpagu kamikaze drone, hedefle birlikte kendini imha ediyor böylelikle vurucu gücü artıyor. Aplagu 2 kilogramın altında ağırlığa ve 5 kilometre menzile sahip. Dünyada benzer niteliklerde yalnızca 3 platform var. Alpagu, küçük boyutu ve hafif yapısına rağmen hedefini etkisiz hale getirebilecek kadar patlayıcı taşıyor. Alpagu sabit kanatlı yapıda ancak yapay zeka ve görüntü işleme kabiliyetleri sayesinde hedefe tam ulaşma yeteneğine sahip.

Alpagu tek bir asker tarafından kullanılabilmesinin yanı sıra kara taşıtlarında ve Akıncı, Anka gibi insansız hava araçlarından atılabiliyor. Dünyada az sayıda maudili bulunan Alpagu, sürü olarak kullanılabilme yeteneği ve farklı platformlara entegre edilebilme yeteneğiyle rakiplerinin önüne geçiyor.

Alpagu, STM’nin diğer kamikaze drone’u Kargu’ya göre hafif yapısı, dalış hızı, düşük radar kesit alanı ve yüksek sürati ile öne çıkıyor. Alpagu’nun ilerleyen dönemde daha büyük ve daha fazla patlayıcı taşıyabilen versiyonunun geliştirilmesi STM’nin gündeminde. Ayrıca Alpagu’nun Togan ve Kargu ile aynı sürüde kullanımı için çalışmalar yapılacak.

STM, Alpagu’nun testlerini sürdürüyor. Nihai testlerin tamamlanmasının ardından yol sonuna doğru TSK’da kullanıma sunulması hedefleniyor. Gelecek yıllarda ürünler çeşitlendirilerek Alpagu ürün ailesi oluşturulması amaçlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6588 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kamikaze drone, drone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim