Anlık Bildirim

Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor

Türkiye'de 6 Eylül tarihinden itibaren pandemi kapsamında yeni bir döneme başlanıyor. Artık iki doz aşısını yaptırmayan vatandaşlar, kalabalık yerlere girmeden önce PCR testi göstermek zorunda olacak.

Türkiye'de PCR testi zorunluluğu başlıyor! İşte ayrıntılar Tam Boyutta Gör

Türkiye'de 6 Eylül tarihinden itibaren koronavirüse karşı mücadele kapsamında yeni bir döneme geçiliyor. İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler ile 6 Eylül tarihinden itibaren iki doz aşısını yaptırmamış olan kişiler okul, maç, konser, uçak veya trenle yapılan şehirlerarası yolculuklar gibi insanların toplu olarak bulunduğu alanlara girişte PCR test sonucu göstermek zorunda kalacak. 

Türkiye'de PCR testi zorunluluğu başlıyor! İşte ayrıntılar Tam Boyutta Gör

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuvar Hizmetleri Komisyonu Başkanı ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Kazezoğlu, günlük PCR testi yapılmasının İstanbul'da bir sorun yaratmayacağını ve öğretmenlerin şimdiden %80'inden fazlasının aşılı olduğunu söyledi.

Bununla beraber Kazezoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü olarak 14 tane kamu laboratuvarına sahip olduklarını ve şu anki vaka durumunda test kapasitelerinin yalnızca %30-40'ının kullanıldığını söylüyor. Ayrıca bu 14 laboratuvara toplamda 56 hastaneden numune gelmekte. Yani vatandaşlar İstanbul'daki bu hastanelerden hangisine giderse oradan test yaptırabilir. Kazezoğlu'nun aktardığı üzere 2020 Mart ayında günde 300-400 civarı test yapılabiliyorken bugün 120-150 bin civarı günlük PCR testi yapılabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14342 kez okundu.
116 kişi, toplam 143 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbul, pcr testi ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim