Anlık Bildirim

İstanbul'da elektrikli metrobüs için test sürüşleri başladı

İstanbul'da elektrikli metrobüs dönemi başlıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 420 yolcu kapasiteli %100 elektrikli metrobüsün test sürüşüne katıldı.              
ibb ekrem imamoğlu elektrikli metrobüs test sürüşleri Tam Boyutta Gör
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çevre dostu, yüksek teknolojilerle donatılmış, 420 yolcu alabilen, tamamen elektrikli metrobüsün test sürüşüne katıldı. Elektrikli metrobüsün yolcu konforuna öncelik veren, hava kirliliğini ciddi seviyede azaltan, sıfır emisyonlu bir araç projesi olarak sunulduğunu ifade eden İmamoğlu, vatandaşın hizmetine sunulmadan önce çok ciddi bir deneme sürecinden geçmesi gerektiğini karar verdiklerini söyledi.

Elektrikli metrobüslerin gündüz ve gece bazen trafiğin hiç olmadığı vakitlerde, hem yolculu ve yüklü şekilde hem de yolcusuz olarak test sürüşlerinin yapıldığı, yapılmaya da devam edildiği belirtildi.

Geçmişte metrobüs hattında kullanılmak üzere araçlarla ilgili çeşitli olumsuzluklar yaşandığını belirten İmamoğlu, “Araçlar alındı, gidemedi, yokuş tırmanamadı, parçası bulunamadı. Daha sonra, neredeyse tedavülden kalktı. Ve tabiri caizse, hurdaya dönüşecek şekilde çürümeye terk edilmek zorunda kaldı. Ama biz, çok ince eleyip, sık dokuyarak yapmak gayretindeyiz. Çünkü vereceğimiz her kuruş lira, milletimizin parası. Onun için, en doğru şekliyle yatırım yapma gayreti içerisindeyiz. Umarım hayırlısı olur." dedi.

%60 yakıt tasarrufu sağlayacak, gürültü kirliliğini azaltacak

istanbul elektrikli metrobüs neler getirecek Tam Boyutta Gör
Elektrikli metrobüsler, dizel metrobüslere göre %60 yakıt tasarrufu sağlıyor; 100 bin kilometrede, 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi. Bu yatırımla 300 ton karbondioksit salınımının önüne geçmeyi planlayan İBB, hem çevreyi hem de belediye bütçesini korumuş olacak. Elektrikli metrobüsler yakıt tasarrufu sağladığı gibi sessiz de çalışarak şehirdeki gürültü kirliliğinin azalmasına katkı sağlayacak. Çift yönlü sürüş imkanı tanıyan yeni nesil elektrikli metrobüs, 40 metre uzunluğunda ve dört vagona sahip. Yolcu taşıma kapasitesi, 420 kişi. Yani metrobüs filosundaki en uzun araçtan %50 daha fazla yolcu taşıyor. Test aracının menzili yaklaşık 80 km. Modüler batarya yapısı sayesinde, daha uzun menzil için, daha fazla batarya eklenebiliyor. 800 kW güçte, 20 dakika şarjla, ortalama 50 kilometre menzil yapılabiliyor.

Elektrikli metrobüsün özellikleri

istanbul elektrikli metrobüs özellikleri Tam Boyutta Gör

  • 295 KW gücünde
  • Manevra yapmaya gerek kalmaksızın çift yönlü sürüş imkanı
  • Tek şarj ile 80 km menzil
  • 20 dk şarj ile 50 km mesafe
  • 4 vagon
  • Yolcular için geniş ve ferah ulaşım imkanı
  • Sürücüsüz Otonom Sürüş imkanı
  • Şerit takip asistanı
  • 360 derece panoramik görüntüleme
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2764 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ibb, elektrikli metrobüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim