Anlık Bildirim

Steam Deck’ten yeni detaylar gelmeye devam ediyor

Valve’un geçtiğimiz hafta tanıttığı ve bütün oyun dünyasının ilgisi çeken Steam Deck’ten yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni detaylar bu kez FPS değerleriyle ilgili.

Steam Deck’ten yeni detaylar! Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Steam Deck, oyun dünyasına bomba gibi düşmüştü. Ciddi tartışmalar ve spekülasyonlara sebep olan Steam Deck’in geliştiricileri, yeni detaylar vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Valve, Steam Deck’in 30fps’yi hedef alacağını söylemişti. Ciddi hayal kırıklıklarına sebep olan haberden sonra Steam Deck geliştiricilerinden Pierre-Loup Griffais, yeni bir açıklama ile duruma açıklık getirdi. Pierre, 30fps’nin Steam Deck için bir hedef anlamına gelmektense, taban performans anlamına geldiğini dile getirdi. Ayrıca Pierre, test ettikleri oyunların çoğunun rahat bir şekilde 30fps ve yukarısına çıkabildiğini belirtti.

FPS limiti ile batarya ömrünü uzatabileceksiniz

Pierre’in açıklamalarından bir diğeri ise, Steam Deck için FPS limitleyici. Steam Deck, FPS limitleme yeteneği ile gelecek ve bu sayede batarya ömrünü uzatabileceksiniz. Portal 2 oyununda 30fps ile 6 saat oyun oynama süresi sunan Steam Deck, 60fps’de ise 4 saatlik bir kullanım süresi sunuyor.

Değişken yenileme hızı yok

Steam Deck’in 30fps limitleme opsiyonu, hayranlar tarafından sevilecek bir özellik olsa da Steam Deck, büyük bir kusur ile geliyor. Valve’un, Digital Foundry’den Richard Leadbetter’a verdiği bilgiye göre Steam Deck’in ekranı, değişken yenileme hızına sahip değil. Performans konusunda sabit 60fps’yi hedeflemesi zor olan Steam Deck, 60Hz bir ekrana sahip. Sabit 30fps ile değişken yenileme hızı pek gerekmeyecek olsa da, karelerin düzensiz oluşturulması, kullanıcılar için rahatsız edici bir deneyim sunabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim