Anlık Bildirim

Stadia Games & Entertainment'ın geliştirme araçları açık kaynaklı hale geldi

Arama devi Google, Stadia için oyun geliştirecek stüdyoları kapatma kararı aldığını açıklamıştı. Şirket, Stadia Games & Entertainment'ın bazı geliştirme araçlarını açık kaynak kodlu hale getirdi.

Stadia Games & Entertainment'ın geliştirme araçları açık kaynaklı hale geldi Tam Boyutta Gör

Google geçtiğimiz ay Stadia hizmeti için kurduğu oyun geliştirme stüdyolarını kapatma sürecini başlatmıştı. Stadia Games & Entertainment ekibi, geliştirme sürecine yardımcı olmak için oluşturulan bazı araçları açık kaynak kodlu hale getirdi.

Stadia Games & Entertainment'ın Montreal ve Playa Vista merkezli stüdyoları vardı. Her iki stüdyo da Stadia hizmeti için oyun geliştirme fırsatı bulmadan kapatılma kararıyla yüz yüze geldi. Google bir veda hediyesi olarak Stadia Games & Entertainment tarafından kullanılan geliştirme araçlarının kaynak kodlarını GitHub üzerinden erişime açtı.

Stadia Games & Entertainment'ın geliştirme araçları açık kaynaklı hale geldi Tam Boyutta Gör

GitHub'a yüklendi

Arama devi "sge-monorepo" isimli kod deposunun Stadia Games & Entertainment stüdyolarının herhangi birinde geliştirilmekte olan oyun projeleriyle ilgili hiçbir şey içermediğini söylüyor. Bununla birlikte söz konusu araçların Stadia için oyun geliştirmeye özgü olmadığını da belirtelim.

Proje araçlarının açık kaynaklı hale gelmesi ile birlikte Stadia Games & Entertainment bünyesinde görev yapan geliştiriciler bu araçları bir sonraki işlerine taşıyabilecekler. Ayrıca diğer şirketlerin Google'ın kodlama mantığını inceleyerek kendileri için bir pay çıkarması mümkün olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim