Anlık Bildirim

Sony Xperia Pro-I tanıtıldı: Şeytanın bacağı kırılıyor mu?

Sony Xperia Pro-I akıllı telefon modeli 1 inçlik kompakt kamera sensörü ile fotoğrafçılıkta oldukça iddialı. Ayrıca farklı aksesuarlar ile de telefon destekleniyor.

Sony Xperia Pro-I tanıtıldı

Xperia serisi ile akıllı telefon pazarında iyi bir çıkış yakalayan Sony ne yazık ki yeniliklerin gerisinde kalınca silinmenin eşiğine geldi. Bugün tanıtılan Sony Xperia Pro-I bakalım şeytanın bacağını kırabilecek mi?

Sony Xperia Pro-I neler sunuyor?

Sony Xperia Pro-I hem firmanın hem de akıllı telefon pazarının en iyi kamerasına sahip olma iddiasında. RX100 VII kompakt kamerasından transfer edilen 1 inçlik Exmor RS OIS sensör akıllı telefonlar için optimize edilmiş. 

Bu açıdan pazarda bir ilk olan sensör muhtemelen tam kapasitesini kullanmıyor. Buna rağmen 2.4 mikron piksel büyüklüğüne sahip. 12MP görüntüler üretebilen pikseller sadece Xiaomi Mi 11 Ultra kamerasından küçük. Zeiss imzalı 24mm Vario Tessar lens otomatik olarak f/2.0 ve f/4.0 arasında aralığı değiştirebiliyor. 

Sensör gerçek zamanlı göz odaklama ile hayvan veya insan fark etmeden hem fotoğraf hem de videoda çalışabiliyor. 315 faz algılama noktası karenin yüzde 90’ını kapsıyor. Bionz X görüntü işlemcisi ise ana işlemciye yük bindirmeden görüntüleri işleyebiliyor. 

Sony Xperia Pro-I karşınızda Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan 12MP 50mm 2x OIS telefoto sensör önceki modellerden biraz düşük kalmış. Sony ne amaçla burada bir kısıntıya gitti bilinmiyor. Son sensör ise yine 12MP çözünürlüğünde ultra geniş bir sensör. 

Telefonda iki fiziksel deklanşör yer alıyor. İlk deklanşör iki aşamalı bir kontrole sahip. Diğer deklanşör ise Videography Pro uygulamasına geçiş yapıyor ve kullanıcı profesyonel ayarlara ulaşabiliyor. Sony Xperia Pro-I bunun haricinde rakip amiral gemileri ile aynı özelliklere sahip. 

Sony Xperia Pro-I özellikleri ve fiyatı

  • Ekran: 6.5 inçlik 120Hz 4K AMOLED
  • İşlemci: Snapdragon 888
  • RAM: 12GB
  • Depolama: 512GB
  • Ana kamera: 12MP x 3
  • Ön kamera: 12MP
  • Batarya: 4500mAh, 30W
  • Fiyat: 1799 Avro


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36066 kez okundu.
32 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Sony Xperia Pro-I, sony ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim