Anlık Bildirim

Sony, robot işçilere yer verdiği fabrikasında bir PS4 konsolu 30 saniyede üretiyor

Sony'nin Japonya'nın Kisarazu kentinde kurulu olan fabrikası, verimlilik konusunda sınırları zorluyor. Fabrikadaki robotlar dakikada iki PS4 konsolu üretebiliyor.

Sony, robot işçilere yer verdiği fabrikasında bir PS4 konsolu 30 saniyede üretiyor Tam Boyutta Gör

1994 yılında hayatımıza giren Sony’nin PlayStation konsolu, taşınabilir cihazlar da dahil piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren bugüne kadar 500 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Kaliteli oyunların getirdiği bu başarıya, şirketin Japonya’daki fabrikasının katkısı da oldukça büyük.

Ülkenin Kisarazu kentinde kurulu olan ve verimlilik konusunda sınırları zorlayan fabrika, mevcut kurulumuyla dakikada iki PlayStation 4 konsolu üretebiliyor. Japon Mitsubishi üretimi 32 adet robotun görev yaptığı ve 2018 yılında tamamlanan 30 metrelik üretim bandında sadece dört insan görev yapıyor.

Mitsubishi’nin tedarik ettiği oldukça yetenekli robotlar, kablolama işleri dahil her türlü ince işçiliğin altından kalkabilecek şekilde tasarlanmış. Fabrikada görev yapan işçilerin yegâne sorumlulukları ise konsolun ana kartını üretim hattına yüklemek ve imalatı tamamlanan cihazları da kutularına yerleştirmek olarak belirlenmiş.

Sony, robot işçilere yer verdiği fabrikasında bir PS4 konsolu 30 saniyede üretiyor Tam Boyutta Gör

2019 yılı itibariyle olgunlaşmaya başlayan üretim yöntemi, görünüşe göre Kasım ayında bizlerle olacak PlayStation 5 konsolunun üretim aşamasında da şirkete önemli avantajlar sağlayacak. Sony, Kisarazu fabrikasında; PS4, PS4 Pro, PS5 ve PS5 Digital Edition konsollarını üretmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8159 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, PS 4 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim