Anlık Bildirim

Sony'nin, Spider-Man stüdyosu Insomniac için ödediği 'çılgın para' ortaya çıktı

Sony, Insomniac Games'i Ağustos 2019'da satın almıştı. Stüdyoyu Spider-Man (2018) ve Ratchet & Clank gibi yapımlardan tanıyoruz.

Sony'nin, Spider-Man stüdyosu Insomniac için ödediği 'çılgın para' ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Sony, Spider-Man (2018) oyununun geliştirici stüdyosu Insomniac'ı 2019'da resmen bünyesine katmıştı. Şirketin bu satın alma için ödediği ücret de nihayet geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan resmi bildirideki rakamlara göre Sony, tam 229 milyon dolar (24,895 milyar yen) karşılığında Insomniac Games'i satın almış. Ödemenin büyük bir kısmının nakit yapıldığı belirtiliyor.

Insomniac Games, satın alım öncesinde de zaten Sony ile yakın ilişkilere sahip olan bir stüdyoydu. Kaliforniya merkezli stüdyo 1994 yılında kurulmuş ve 2012 yılına kadar sadece PlayStation özel oyunlar çıkarmıştı. Sonrasında firmanın mobil ve diğer platformlar için de bazı oyunlar —özellikle de VR kısmında- yaptığını gördük.

Insomniac'ın son olarak PS4 için özel olarak piyasaya sürülen Spider-Man oyunu bildiğiniz gibi müthiş bir popülariteye ulaşmıştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan bir açıklamada oyunun 13 milyonun üzerinde satış gerçekleştirdiği duyuruldu, yani PS4 tarihinin en çok satan exclusive yapımlarından birisi olmayı başardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim