Anlık Bildirim

Snap, arttırılmış gerçeklik ile alışverişi hayata geçirmek bir şirket daha satın aldı

Başta bir sosyal medya uygulaması olan Snapchat'i yaratan Snap Inc, arttırılmış gerçeklik filtrelerinde olan deneyimlerini, başka bir alana yönlendirmek istiyor.

Snapchat ile arttırılmış gerçeklikli alışveriş mümkün olabilir! Tam Boyutta Gör

Snapchat uygulaması ile çılgın ve anlamsız arttırılmış gerçeklik filtreleri yaratan Snap, AG konusundaki uzmanlığını farklı bir alana yönlendirmek istiyor. Snap, geçtiğimiz aylarda Gucci ile beraber çalışmıştı. Gucci ayakkabılarını Snapchat içinde AG filtreleri gibi görüntüleyebilen insanlar sonucu, Gucci ayakkabıların satışının arttığı görüldü. Snapchat burda durmak istemiyor ve kullanıcılarına arttırılmış gerçeklik ile alışveriş deneyimi sunmak istiyor.

Snapchat, Vertebrae şirketini de satın aldı

Vertebrae, markaların ürünlerini 3 boyutlu modelleme ile dijital ortama aktarmasına yardımcı olan bir şirket. Vertebrae’nin müşterileri arasında Toyota ve Adidas da bulunuyor. Ayrıca Vertebrae, 2019 yılında Facebook ile beraber arttırılmış gerçeklik ile alışveriş projesi üzerinde çalışmıştı. Snapchat de, Vertebrae'nin bu konudaki uzmanlığından yararlanmak istediği için, şirketi satın aldı. Ne kadar bir fiyat ödediği hakkında bilgi verilmedi ancak 500 milyon dolardan düşük olduğu düşünülüyor. 

Snapchat’in son zamanlarda satın aldığı Fit Analytics, Screenshop ve şimdi de Vertebrae şirketleri, Snap’in ana planının Snapchat üzerinden arttırılmış gerçeklik ile alışveriş olduğunu gösteriyor. Snap, satıcı firmaların doğrudan Snapchat’a ürünlerinin arttırılmış gerçeklik versiyonlarını yükleyebilmeleri için bir sistem geliştiriyor. Snap, büyük ihtimalle bütün bu alışveriş deneyimini Snapchat’e entegre edecektir.

Snapchat ile arttırılmış gerçeklikli alışveriş mümkün olabilir! Tam Boyutta Gör

Son zamanlarda Instagram’ın hikaye özelliği ile beraber popülerlik kaybeden Snapchat, farklı yönlere yönelerek müşterilerini geri kazanmaya çalışacak gibi duruyor. Snapchat kullanıcıları içinse, istedikleri ürünleri bir mağazaya gitmeden kendi istedikleri yerde denemek büyük bir alışveriş kolaylığı sağlayacaktır. Son zamanlarda arttırılmış gerçeklik, akıllı telefonlarda ciddi anlamda yer etmeye başladı. Özellike son zamanlarda, arttırılmış gerçekliğe yardımcı olması için akıllı telefonlarda özel sensörler bile yer alıyor. Arttırılmış gerçeklik teknolojisinin,  özellikle önümüzdeki yıllarda kullanımının iyice artması bekleniyor. Snap’in şimdiden böyle bir yolda ilerlemesi, onları potansiyel bir pazarda hakim yapabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim