Anlık Bildirim

Samsung bir modelin daha güncelleme desteğini kesiyor

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6.0 öncesinde bir modelin daha güncelleme desteğini kesiyor. İşte Android 14'e güncellenmeyecek telefonlar ve daha fazlası...
Samsung bir modelin daha güncelleme desteğini kesiyor! Tam Boyutta Gör
Güncelleme desteği konusunda en başarılı üreticilerden Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6.0'ın ardından belirli modellere olan desteğini yavaş yavaş sonlandırmaya başladı. Bildiğiniz üzere Koreli dev, Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 serisinin de bulunduğu bazı telefonlara olan desteğini sonlandırmıştı. Son olarak bunlar arasına sürpriz bir model daha eklendi.

Samsung bir modelin daha güncelleme desteğini kesti

Dört yıl süren güncellemelerin ardından Samsung, ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold için yazılım desteğini durdurdu. Yazılım desteğinin sona ermesiyle birlikte kullanıcılar artık telefon için herhangi bir güvenlik güncellemesi veya yeni özellik alamayacak. İlk olarak 2019 yılında satışa çıkan Galaxy Fold'un Android 9.0 Pie ile tanıtıldığını hatırlatalım. Günümüze kadar dört büyük sürüm güncellemesi alan telefon, halihazırda Android 13 ile destekleniyor.

Bildiğiniz gibi Galaxy Fold, tasarım sorunları nedeniyle ilk lansmanın ardından ertelenmişti. Bunun ardından 2019 yılında çıkış yapsa da, yüksek fiyat etiketi ve sınırlı bulunabilirliği, yaygın olarak benimsenmesine engel oldu. Ancak Samsung, hem Galaxy Flip hem de Fold serisiyle katlanabilir pazarın öncülerinden biri haline gelmeyi başardı. 

Kaçıranlar için günümüzde Samsung, yeni tanıttığı akıllı telefonlara 4 yıl Android güncellemesi desteği, 5 yıl da Android güvenlik güncellemesi veriyor. Bu noktada Galaxy Fold için desteğin tamamen kesilmeyeceğini belirtmekte fayda var. Tabi ki yeni One UI ve Android güncellemelerini almayacak. Ancak ciddi bir güvenlik açığı tespit edilmesi durumunda artık desteklenmeseler bile güncelleme alacaklar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim