Anlık Bildirim

Resmî açıklama geldi: Sam Altman, OpenAI CEO'su olarak geri dönüyor

OpenAI, Sam Altman'ın CEO olarak dönüşü için prensipte anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yapay zeka girişiminin yeni yönetim kurulunda yer alacak isimler de açıklandı.
sam altman openai ceo olarak geri döndü Tam Boyutta Gör
OpenAI, yapay zeka alanında Amerika’nın en değerli girişimlerinden biri ve geçen hafta kurucularından biri olan Sam Altman’ın aniden kovulmasıyla bir süredir gündemde. Sam Altman’ın neden kovulduğu tartışmaları sürerken onun yerine hemen yeni isimler geçti, istifalar oldu, daha da ilginci Microsoft ile anlaşmaya vardı. Şimdi, Altman’ın şirkete CEO olarak geri döneceği duyuruldu.

Yönetim kurulu da değişti

OpenAI, Altman’ın dönüşü için prensipte anlaşmaya varıldığını söyledi. Girişim aynı zamanda yönetim kurulunda da reforma giderek birkaç üyeyi çıkardı. Eski Salesforce CEO’su Bret Taylor, eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers ve Quora kurucusu Adam D’Angelo, yapay zeka girişiminin yeni yönetim kurulunda yer alacak. Taylor, yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacak.

Sam Altman, “OpenAI'yi seviyorum ve son birkaç günde yaptığım her şey bu ekibi ve misyonunu bir arada tutmaya yönelikti. Pazar akşamı Microsoft'a katılmaya karar verdiğimde bunun benim ve ekip için en iyi yol olduğu açıktı. Yeni yönetim kurulu ve Satya'nın desteğiyle OpenAI'ye dönmeyi ve Microsoft ile olan güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. Microsoft, OpenAI'nin yaklaşık %49'una sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim