Anlık Bildirim

OpenAI, 2023 yılında rekor büyüme kaydetti: Yıllık kazanç 1.6 milyar dolar!

OpenAI, ChatGPT ürününden elde ettiği etkileyici büyüme sayesinde Ekim ortasında 1.3 milyar dolar olan geliri (yıllık) 1.6 milyar dolara çıkardı.                
OpenAI ChatGPT 2023 yıllık gelir 1.6 milyar dolar Tam Boyutta Gör
Sam Altman’ın kısa süreli ayrılığı OpenAI’yi finansal anlamda pek etkilememiş gibi görünüyor. Yeni yayınlanan rapora göre, ChatGPT ürünüyle öne çıkan yapay zeka şirketinin yıllık kazancı 1.6 milyar doları aştı. Şirketin gelirleri yalnızca iki ayda %20 oranında artış gösterdi.

Yıldan yıla %5700 gelir artışı!

Şirketin gittikçe büyümesi önemli ölçüde ChatGPT’nin hızlı popülaritesinden kaynaklanıyor. OpenAI, hem bireysel hem de kurumsal müşterilere sahip. ChatGPT çıktığından bu yana kullanıcı abonelikleri arttı. En son veriler, şirketin aylık 130 milyon dolar gelir elde edebildiğini ortaya koyuyor. Bu etkileyici veriler bununla da sınırlı değil. OpenAI’nin geçen yılki geliri ise 28 milyon dolar! Şirketin yıldan yıla inanılmaz bir büyüme kaydettiği görülüyor.

ABD'nin ikinci en değerli girişimi olma yolunda

Bloomberg’e göre, OpenAI, 100 milyar dolar veya daha fazla hedef değerlemeyle yeni bir finansman turu başlatmayı planlıyor. Devasa büyüme yatırımcıların ilgisini çekecektir. 100 milyar dolarlık değerleme turu planlandı gibi olursa OpenAI, Elon Musk’ın SpaceX şirketinin ardından ABD’nin ikinci en değerli girişimi olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim