Anlık Bildirim

Rusya, ISS kararını verdi: Yaptırımlar kaldırılana kadar işbirliği askıya alınacak

Roskosmos başkanı Dmitry Rogozin ülkesinin Uluslararası Uzay İstasyonu üzerindeki kararını açıkladığı bir paylaşımda yaptırımlar kaldırılana kadar işbirliğini durduracaklarını açıkladı.

Rusya, ISS operasyonlarını askıya alıyor Tam Boyutta Gör

Rusya Federal Uzay Ajansı(Roskosmos) başkanı Dmitry Rogozin, Rusya'nın Uluslararası Uzay İstasyonu(ISS) üzerindeki planlarını paylaştı. Rogozin, Twitter'dan yaptığı paylaşımla ülkeye uygulanan yaptırımlar kaldırılana kadar ISS işbirliğini durduracaklarını söyledi.

'Yaptırımlar koşulsuz kaldırılmalı'

ISS'in beş katılımcısından birisi olan Roskosmos, uzay istasyonu üzerindeki kararını açıkladı. Rogozin, ülkenin NASA, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile olan proje bazlı ortaklığını askıya alacağını söyledi. Ayrıca ülke, ISS'in sürdürülebilirliği üzerinde üzerine düşenleri de yerine getirmeyecek.

Rusça yaptığı paylaşımda Rogozin: "Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki ortaklar arasındaki normal ilişkilerin yeniden kurulmasının ancak yasa dışı yaptırımların tamamen ve koşulsuz olarak kaldırılmasıyla mümkün olduğuna inanıyorum." ifadelerinde bulundu.

Rogozin, devlet TV kanalına yaptığı bir açıklamada uzay istasyonun uzaydaki konumunu ve yönünü korumak için ortak ülkelerin kendilerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Rusya'nın bu yaklaşımının ardından henüz diğer ülkeler tarafından bir açıklama gelmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2358 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, rusya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim