Anlık Bildirim

COVID-19 tedbirlerini robot devriyeler takip ediyor

Singapur yönetimi halkın sosyal mesafesini robot devriyelerle takip etmeyi amaçlıyor. Robot devriyeler kalabalık alanlarda devriye atarak vatandaşları uyaracak.

Singapur robot devriyeler Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınında aşı olmanın yanında halen daha maske ve mesafe en önemli tedbirler durumunda. Devletlerin de bu tedbirleri bir şekilde takip etmesi gerekiyor. Yavaş yavaş bu işler robotlara bırakılıyor. 

Robot devriyeler

Pandemi dönemi boyunca Çin’de park ve bahçelerin bakımı için 5G donanımlı robot araçlar kullanılmıştı. Yine Çin’de ve ABD’de belirli özel güvenlik fonksiyonlarını yerine getirmek için robot devriyeler kullanılıyor. 

Singapur yönetimi hali hazırda COVID tedbirlerini denetlemek için güvenlik kameraları gibi pek çok bileşeni yoğun bir şekilde kullanmaktaydı. Şimdi ise robot devriyelerin testlerine başlanıyor. 

Şehrin en kalabalık noktalarından birisi olan Tao Payoh alanında 3 hafta süreyle yapılacak testlerde halkın tedbirlere aykırı sosyal davranışlarının takip edilmesi amaçlanıyor. Birbirine yakın olan kalabalıklar, sigara içenler, düzgün park edilmeyen bisikletler, çizgileri işgal eden araçlar bunlar arasında. 

Xavier görev başında Tam Boyutta Gör

Xavier adındaki robot kızıl ötesi sensörler ve düşük ışık kameralarından etrafını 360 derece tararken özel algoritmaları ile verileri işliyor. Problem gördüğü zaman merkez birimleri haberdar ediyor ve ekranında vatandaşlara yönelik uyarı mesajları görüntülüyor. 

Singapur gelecek dönemde robot devriyeler ile iş yükünü azaltmayı planlıyor. Ayrıca 100 bin adet daha güvenlik kamerasını şehrin çeşitli yerlerine yerleştirerek daha sıkı bir gözetim amaçlıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim