Anlık Bildirim

Qualcomm DSP çipindeki güvenlik kusurları birçok Android kullanıcısını riske atıyor

Güvenlik araştırmacıları CheckPoint tarafından Qualcomm DSP çiplerinde 400 güvenlik açığı keşfedildi. Mevcut açıkların kullanılan Android telefonların %40'ını etkilediği bildiriliyor.

Qualcomm DSP çipindeki güvenlik kusurları birçok Android kullanıcısını riske atıyor Tam Boyutta Gör

Dünya'daki Android akıllı telefonların yaklaşık %40'ında bulunan Qualcomm dijital sinyal işlemcisi (DSP) çipinin 400 kadar güvenlik açığına sahip olduğu bildiriliyor. Güvenlik araştırma şirketi CheckPoint, araştırmasında, bu güvenlik açıklarının bilgisayar korsanlarının hassas bilgilere erişmesine, cep telefonunu sürekli yanıt vermemesine ve kötü amaçlı yazılımların ve diğer kötü amaçlı kodların faaliyetlerini tamamen gizlemesine ve kaldırılamaz hale gelmesine izin verdiğini keşfetti.

CheckPoint, Qualcomm DSP yongalarının Google, Samsung, LG, Xiaomi, OnePlus'ın da içlerinde olduğu birçok şirketin ileri teknoloji telefonlarında bulunduğunu söylüyor.

CheckPoint, mobil tedarikçilerin bu güvenlik açıklarının neden olduğu olası riskleri azaltmak için olası çözümler üzerinde çalışmasını istediğinden, bu güvenlik açıklarının tüm teknik ayrıntılarını yayınlamadı.

Qualcomm: Güvenlik açıklarının istismar edildiğine dair kanıt yok

Qualcomm DSP çipinin içinde bulunan 400 güvenlik açığı, saldırganların herhangi bir kullanıcı etkileşimi gerekmeden telefonu bir casusluk aracına dönüştürmesine olanak tanıyor. Bilgisayar korsanları, bu güvenlik açıklarından yararlanarak fotoğraflara, videolara, arama kaydına, gerçek zamanlı mikrofon ve konum verilerine ve çok daha fazlasına erişim sağlayabiliyor.

Konuya ilişkin Qualcomm: "Sağlam güvenlik ve gizliliği destekleyen teknolojiler sağlamak Qualcomm için bir önceliktir. CheckPoint tarafından açıklanan Qualcomm Compute DSP güvenlik açığı ile ilgili olarak, sorunu doğrulamak ve OEM'ler için uygun azaltıcı önlemleri sağlamak için özenle çalıştık. Şu anda istismar edildiğine dair hiçbir kanıtımız yok. Son kullanıcıları, yamalar kullanıma sunulduğunda cihazlarını güncellemelerini ve yalnızca Google Play Store gibi güvenilir yerlerden uygulamaları yüklemelerini öneririz." açıklamalarında bulundu.

Kaynakça https://www.digitalinformationworld.com/2020/08/hundreds-of-vulnerabilities-found-in-vast-majority-of-android-smartphones.html https://indianexpress.com/article/technology/tech-news-technology/millions-android-phones-at-risk-security-flaws-qualcomm-chips-6545530/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim