Anlık Bildirim

Plakalarda karekod dönemi başladı!

1 Ocak 2024 itibarıyla karekodlu plakaya geçiş başladı. Yeni tüm plakalarda karekodlu plakaların kullanılması zorunlu oldu. Yeni plakalar karekodlu olarak basılıyor.
Plakalarda karekod dönemi başladı! Tam Boyutta Gör
1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla karekodlu plaka dönemi başladı. 1 Ocak 2024’ten sonra tescil ettirilen tüm araçlarda karekodlu plaka zorunluluğu bulunuyor. Araç sahiplerine karekodlu plakalar veriliyor. Yeni araç alım satımında, muayenede plakanın geçmemesi durumunda ve kayıp plaka durumunda karekodlu plaka verilecek. Mevcut araç sahiplerinin eski plakalarını değiştirme zorunluluğu bulunmuyor.

Plakalarda karekod dönemi başladı! Tam Boyutta Gör
Karekodlu plaka ile sahte plakaların ve APP olarak bilinen plakaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Karekod sayesinde plakanın seri numarası, aracın nerede ve ne zaman üretildiği gibi bilgilere erişilecek. Plaka bilgilerinin elektronik ortamda sürekli güncel olarak tutulması sağlanacak.

Karekodlu plakanın özellikleri neler?

  • Elektronik Kayıt İmkanı: Yeni düzenleme ile birlikte, karekodlu plakaların bilgileri elektronik ortamda kayıtlı olacak. Bu durum, sahte plakaların daha kolay bir şekilde tespit edilmesine ve güvenilir bilgilere erişim sağlanmasına imkan tanıyacak.
  • Güncel Bilgi Sağlama: Plaka bilgilerinin elektronik ortamda sürekli güncel olması, araç kontrolü ve takibinin daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak. Bu, trafik güvenliğini artırmak adına önemli bir adım olacak.
  • Sahte Plaka Kullanımının Önlenmesi: Elektronik kayıtlar sayesinde, sahte plakaların teslim edilmesi ve kullanılması daha zor hale gelecek. Plaka bilgilerindeki güncel ve doğru veriler, yetkililerin araçları daha etkili bir şekilde takip etmelerine olanak sağlayarak sahte plaka kullanımını önleyecek.
  • Trafik Güvenliğinin Artması: Sahte plakaların azalması ve araç takibinin kolaylaşması, genel olarak trafik güvenliğinin artmasına katkıda bulunacak. Elektronik kayıtların doğruluğu, trafik kurallarının daha etkili bir şekilde uygulanmasına yardımcı olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28380 kez okundu.
39 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
plaka, karekod ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim