Anlık Bildirim

Pfizer'in Covid-19 hapları yüzde 90 koruma sağlıyor

ABD’li ilaç şirketi Pfizer, antiviral ilacı Paxlovid'in, Omicron varyantına karşı hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmada yüzde 89 etkili olduğunu duyurdu.             

Pfizer'in Covid-19 hapları yüzde 90 koruma sağlıyor Tam Boyutta Gör

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, Paxlovid adını verdiği Covid-19 hapları hakkında yeni sonuçları açıkladı. Covid-19’a karşı tedavi amacıyla geliştirilen hapların yüksek risk gruplarındaki kişilerde hastaneye yatma ve ölme riskini yaklaşık yüzde 90 oranında düşürdüğü açıklandı.

Şirketin internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada ilacın yeni Omicron varyantına karşı da etkili bir koruma sağladığını ortaya koyduğu aktarıldı.

Ölümleri engelledi

Pfizer, geçen ay yaptığı açıklamada 1200 kişi içinde plaseboya kıyasla ilacın hastaneye yatış ve ölümleri önleme konusunda yüzde 89 etkili olduğunu bildirmişti. Son açıklamada ise bu 1200 kişinin üzerine 1000 kişi daha ilave edilerek yapılan son araştırmaya göre yaklaşık yüzde 90 koruma sağladı. Ayrıca plasebo grubunda 12 ölüm gerçekleşirkern Paxlovid hapı alanlar içinde hiç kimse ölmedi.

Pfizer haplarının, Covid-19 semtomları başladıktan hemen sonra her 12 saatte bir ve beş gün süreyle alınması öngörülüyor. Eğer izin verilirse ilaç, “Paxlovid” adı altında satılacak.

FDA'nın birkaç hafta içinde Pfizer'ın ve Merck firmasının daha az etkili Kovid-19 ilacına izin verip vermeyeceğini açıklaması bekleniyor. Onay alması durumunda, iki firmanın ilaçları da Amerikalı Kovid-19 hastaları tarafından eczaneden alınıp kullanılabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim