Anlık Bildirim

Nvidia ve Jeff Bezos, insansı robot girişimi Figure AI’a yatırım yaptı

Nvidia ve Jeff Bezos, insansı robot girişimi Figure AI’a yatırım yaptı. Figure AI, daha önce Microsoft ve ChatGPT, Sora ve Dall E gibi yapay zekaların arkasındaki OpenAI’dan da yatırım almıştı.
Nvidia ve Jeff Bezos, insansı robot girişimine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör
İnsansı robot girişimlerine yönelik yatırımlar giderek artıyor. Son zamanlarda hızla büyüyen bu endüstriye şimdi de Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve teknoloji devi Nvidia’nın da katıldığı aktarılıyor. Bezos ve Nvidia’nın, insan benzeri robotlar geliştiren Figure AI adlı girişime yatırım yaptığı belirtiliyor.

Bizi takip edenlerin yakından bildiği gibi Figure AI, BMW ile anlaşarak otomobil üreticisinin ABD’deki fabrikası için insansı robotlar üretecekti. Aynı zamanda bu firma Microsoft ve ChatGPT, Sora ve Dall E gibi yapay zekaların arkasındaki OpenAI’dan da geçtiğimiz dönemlerde yatırımlar almayı başarmıştı. Aktarılanlara göre ise Figure AI, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ön değerleme taşıyan bir finansman turunda 675 milyon dolar topladı.

İnsansı robotlara ilgi artıyor

Bloomberg’in haberine göre Bezos, şirketi Explore Investments aracılığıyla 100 milyon dolar yatırım yaparken Microsoft, 95 milyon dolar, Nvidia ve Amazon'a bağlı bir fonun her biri de 50 milyon dolar yatırım da bulunuyor.

Nvidia ve Jeff Bezos, insansı robot girişimine yatırım yaptı Tam Boyutta Gör
Figure, son zamanlarda insansı robotlara yönelik artan ilgiden en iyi şekilde yararlanan firmalardan birisi. Şirket, Figure 01 adını verdiği makineleri ile insanlar için uygun olmayan tehlikeli işleri yapabileceğini ve teknolojisinin işgücü eksikliğini hafifletmeye yardımcı olacağını umuyor. Bu robotların aynı zamanda sürekli tekrar isteyen işler için de uygun olduğu aktarılıyor.

Figure için yatırım yapan sadece Bezos, Amazon, Nvidia, OpenAI ve Microsoft değil diğer teknoloji şirketleri de işin içerisinde. Intel’in risk sermayesi kolu 25 milyon dolar, LG Innotek 8,5 milyon dolar, Samsung ise 5 milyon dolar taahhütte bulundu. Bir noktada Figure'ü satın almayı düşünen OpenAI, 5 milyon dolar yatırım yapıyor. Yatırımcılar arasında çeşitli girişim şirketleri de bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak yapay zekalı robot endüstrisi son zamanlarda oldukça hareketli Bu yılın başlarında OpenAI destekli robotik girişimi 1X Technologies AS, 100 milyon dolar yatırım topladı. Sanctuary AI, ev işlerini yapacak Phoenix adında insansı bir robot geliştiriyor. Tesla ise Optimus adlı bir robot üzerinde çalışıyor ve Elon Musk bunu en önemli projelerinden biri olarak nitelendiriyor. Amazon'un desteklediği Agility Robotics, teknoloji devinin depolarından test aşamasında olan robotlara sahip. Yapay zeka sayesinde bu robotların daha fazla gelişmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim