Anlık Bildirim

Nvidia, RTX ekran kartları için SDR videoları HDR'a çeviren yapay zeka özelliğini kullanıma sundu

Nvidia, tüm RTX ekran kartları için RTX Video HDR özelliğini kullanıma sundu. RTX Video HDR, standart videoları yapay zeka yardımıyla HDR videolara dönüştürecek.
Nvidia RTX ekran kartları, SDR videoları HDR'a çevirecek Tam Boyutta Gör
Nvidia, tüm RTX GPU'lar için yeni bir özelliği kullanıma sokuyor: RTX Video HDR. RTX Video HDR, SDR videoları HDR'ye dönüştürmek için yapay zekayı kullanıyor. Özelliği kullanabilmek için HDR10 uyumlu bir monitörünüzün olması gerekiyor.

RTX Video HDR, yeni RTX 4070 Ti Super için sunulan 551.23 Game Ready sürücüsüyle geliyor. Video HDR özelliği hem Microsoft Edge hem de Google Chrome'da çalışıyor.  

HDR monitörünüz ve RTX kartınız varsa Nvidia'dan en son sürücüleri indirebilir ve RTX Video HDR'yi etkinleştirmek için Nvidia Kontrol Paneline gidebilirsiniz. RTX Video Süper Çözünürlüğünü etkinleştirebileceğiniz aynı konumda, Nvidia Denetim Masası'ndaki, Video > Video görüntü ayarlarını düzenle seçeneğinde bulabilirsiniz. 

Nvidia'nın yapay zeka destekli özelliklerinin çoğu gibi, RTX Video HDR de Nvidia'nın RTX 20 serisi GPU'larında ilk kez sunmaya başladığı tensör çekirdeklerinden yararlandığı için RTX serisi ekran kartı gerektiriyor. Nvidia ayrıca oyunlardaki kare hızlarını ve görüntü kalitesini iyileştirmek amacıyla Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) sistemi için yapay zeka tekniklerini kullanıyor. Nvidia ayrıca oyunları daha yüksek çözünürlükte işleyerek görüntü kalitesini artırmak için Derin Öğrenme Dinamik Süper Çözünürlük (DLDSR) sistemini 2022'de piyasaya sürmüştü. Nvidia Broadcast ayrıca, görüntülü görüşmeler sırasında göz teması kuruyormuşsunuz gibi görünmek için yapay zekayı kullanan bir Göz Teması özelliği de içeriyor.

Nvidia'nın en yeni 551.23 sürücü sürümü ayrıca, DirectX 12 oyunları için Ultra Düşük Gecikme Modu desteği sağlıyor. Bu mod, Nvidia Reflex desteği olmayan oyunlarda etkinleştirilmeye değer bir mod, çünkü oyunun sırayı yönetmesi yerine, render sırasını doğrudan sürücü seviyesinde azaltıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5786 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia rtx ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim