Anlık Bildirim

Nvidia RTX 30 mobil ekran kartlarının madencilere satıldığı ortaya çıktı

Nvidia'nın RTX 30 serisi dizüstü bilgisayar ekran kartlarının masaüstü kartına dönüştürülerek madencilere satıldığı ortaya çıktı. Nvidia'dan henüz bir yanıt gelmedi.

Nvidia RTX 30 mobil ekran kartları madencilere satılıyor Tam Boyutta Gör

Günümüzde ekran kartlarında yaşanan tedarik ve stok sıkıntıları yavaş yavaş düzelmeye başlarken, Çinli OEM üreticilerinin Nvidia GeForce RTX 3060 ve RTX 3070 dizüstü bilgisayar GPU’larını ayrı olarak madencilere sattığı ortaya çıktı.

Masaüstü kartına dönüştürülüyor

Bilindiği üzere Nvidia’nın yeni nesil masaüstü ekran kartları LHR (Lite Hash Rate) kilidi ile geliyor. Geçtiğimiz haftalarda ünlü madencilik yazılımı Quick Miner’ın geliştiricileri şirketin LHR kilidinin neredeyse tamamını kırmayı başardığını duyursa da, görünüşe göre madencilik kısıtlamalarından kaçınmak isteyen üreticiler yeni yöntemler bulmaya devam ediyor.  

Çin’de satılan dizüstü RTX 30 modellerinin Çin’li OEM üreticiler tarafından madencilik kartlarına dönüştürüldüğünü gösteren yüzlerce ilana ulaşmayı başaran Videocardz, satışların aylardır devam ettiğini ve NVIDIA'nın bu konuda sessizliğini koruduğunu söyledi. Bununla birlikte yeni haber, RTX 3060/3070 dizüstü bilgisayaların neden bu kadar pahalı olduğunu açıklığa kavuşturdu diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7583 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, rtx 3060 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim