Anlık Bildirim

nPerf'e göre 2021'in en hızlısı Turknet oldu

nPerf 2021 yılı sabit genişbant internet raporunu açıkladı. 2021'de en yüksek indirme ve yükleme hızını sunan İSS firması Turknet oldu.                                

nPerf'e göre 2021'in en hızlısı Turknet oldu Tam Boyutta Gör

İnternet hız testi platformu nPerf, 2021 yılı sabit genişbant intenet raporunu yayımladı. nPerf üzerinden kullanıcıların yaptığı hız testi sonuçlarına göre internet servis sağlayıcıları (İSS) karşılaştırıldı.

Türkiye'nin ortalama indirme hızı 38 Mb/s

1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 arasında kullanıcıların yaptığı hız testi sonuçlarında uç örnekler ve aynı kullanıcının peş peşe yaptığı testler filtrelendi. 3 milyon 35 bin 164 test sonucu elde edildi. Bu hız testi sonuçlarına göre Türkiye’nin 2021’deki ortalama indirme (download) hızı 38 Mb/s, ortalama yükleme (upload) hızı 12 Mb/s olarak belirlendi.

nPerf'e göre 2021'in en hızlısı Turknet oldu Tam Boyutta Gör

İSS’lere göre hız karşılaştırması yapıldığında ise TurkNet’in açık ara önde olduğu görülüyor. TurkNet kullanıcıları ortalama 45.13 Mb/s hız elde ederken, Superonline kullanıcıları ortalama 32.44 Mb/s, Vodafone kullanıcıları 27.11 Mb/s elde etti. Türk Telekom ise ortalama 22.03 Mb/s indirme hızıyla en yavaş İSS oldu.

En iyi upload hızı Turknet'te

nPerf'e göre 2021'in en hızlısı Turknet oldu Tam Boyutta Gör

Upload hızları kıyaslandığında 14.88 Mb/s hız ile yine Turknet’in yine en hızlı İSS olduğu, 5.12 Mb/s ortalama ile Türk Telekom’un en yavaş İSS olduğu görüldü.

nPerf'e göre 2021'in en hızlısı Turknet oldu Tam Boyutta Gör

Gecikme testine baktığımızda ise Turknet’in en iyi gecikmeyi sunduğu, Vodafone’un diğer operatörlere göre yaklaşık iki kat kötü olduğu belirlendi.

nPerf'e göre 2021'in en hızlısı Turknet oldu Tam Boyutta Gör

nPerf, İSS firmalarının bağlantı kalitesini ölçmek için nPerf puanı adını verdiği bir puanlama yapıyor. Bu puanlama yapılırken indirme hızı daha yüksek ağırlıklı olmak üzere indirme, yükleme ve gecikme hızı birlikte değerlendiriliyor. En yüksek nPerf puanını Turknet alırken sırasıyla Turkcell Superonline, Türk Telekom ve Vodafone takip etti.

Söz konusu rapora kaynak bölümündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7496 kez okundu.
28 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nperf, turknet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim