Anlık Bildirim

Netflix'in 2020 yılı içerikleri için ayırdığı 'çılgın bütçe' ortaya çıktı

Netflix bu yıl yine içerik bütçesini önemli bir şekilde artırmış. Şirketin sektördeki yeni rakipleri Disney Plus ve HBO Max'a alan bırakmak istemediği söyleniyor.

Netflix'in 2020 yılı içerikleri için ayırdığı 'çılgın bütçe' ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük dijital yayın servisi olan Netflix, orijinal içerik yatırımlarını hızla artırmaya devam ediyor. Disney Plus, Prime Video ve HBO Max gibi rakiplerine alan bırakmak istemeyen şirket, içerikler için bu yıl tam 17,3 milyar dolarlık bütçe ayırmış durumda. Netflix'in bir önceki yıl bütçesi ise 15 milyar dolardı.

"Streaming savaşları"

Dijital yayın sektörü özellikle de ABD'de müthiş bir yarışa dönmüş durumda. Netflix'in bu alandaki başarısını gören medya devleri bildiğiniz gibi bir süredir kendi servisleri üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Disney Plus ve Apple TV+ yayın hayatına başlamıştı. Apple TV+'ın şu an için biraz sönük kaldığını söyleyebiliriz. Disney Plus ise özellikle de The Mandalorian dizisi sayesinde hızlı bir giriş yapmayı başarmıştı. 

2020'de "streaming savaşlarının" daha da kızışması bekleniyor. Netflix'in en büyük rakibi olarak değerlendirilen HBO Max, önümüzdeki Mayıs ayında ABD'de yayın hayatına başlayacak. WarnerMedia'ya ait olan HBO Max'ın kütüphanesinde Warner Bros filmleri, HBO dizileri, DC Sinematik Evreni, Friends, Rick & Morty, Crunchyroll ve Cartoon Network gibi içerikler bulunacak. 

Netflix'in hızına yetişebilen yok

Netflix'i şu anda diğer servislerden ayıran bir nokta var: İçerik üretme hızı. Şirket neredeyse her hafta kullanıcılarına orijinal bir içerik sunuyor. Örneğin Netflix'in rakiplerinden olan Disney Plus şu anda bu konuda biraz sıkıntılı bir sürece girmiş durumda. The Mandalorian'ın sona ermesinin ardından birçok kullanıcı, serviste izleyecek bir şey bulamamalarından şikayetçi olmaya başlamış. Abonelerin önemli bir kısmının, yeni bir içerik çıkana kadar Disney Plus üyeliklerini iptal ettiği belirtiliyor.

Orijinal içerik konusunda rakiplerinin bir adım önünde olmaya devam etmek isteyen Netflix'in, önümüzdeki yıllarda da bütçesini artırmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Variety'de yer alan analizlere göre şirketin 2028 yılındaki bütçesi en az 26 milyar dolar seviyesine ulaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19073 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, prime video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim