Anlık Bildirim

NASA, Psyche sondasını altı yıl sürecek yolculuğuna uğurladı

NASA, geçtiğimiz Cuma günü Psyche sondasını başarılı bir şekilde fırlattı. Sonda, Psyche asteroidini inceleyecek ve derin uzay görevleri için çok önemli olan yeni bir iletişim sitemini test edecek.
NASA, Psyche sondasını başarılı bir şekilde fırlattı Tam Boyutta Gör
Yeni bir lazer iletişim sistemi taşıyan NASA'nın Psyche sondası, altı yıl sürecek yolculuğuna başladı. Cuma günü mürettebatsız olarak Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX Falcon Heavy roketiyle fırlatılan sonda, yaklaşık 497 milyon km uzaklıktaki asteroide seyehat edecek. 

Gelecekteki derin uzay görevlerinde iletişimin sağlanması için çok önemli bir görev

Yaklaşık altı yıllık yolculuğunun ardından Psyche sondası, demir ve nikel açısından zengin olan Psyche asteroidine ulaşacak ve bu asteroit, bizimki de dahil olmak üzere gezegenlerin oluşumuna dair ipuçları taşıyor olabilir.

NASA, Psyche sondasını başarılı bir şekilde fırlattı Tam Boyutta Gör
26 ay boyunca asteroitin yörüngesinde kalacak ve onu çeşitli aletlerle inceleyecek aracın tek amacı asteroit incelemek değil. Bu araçta kızılötesi lazer veri gönderebilen ve alabilen bir cihaz olan DSOC (Derin Uzay Optik İletişimi) bulunmakta. Bu cihaz sayesinde ise NASA, güçlü lazer vericilerini ve cihazın derin uzaydan gönderdiği sinyalleri çözmek için yeni yöntemler test edecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan NASA Bilim Misyonu Direktörlüğü çalışanı Nicola Fox, "NASA'nın metal dünyaya yönelik ilk misyonu olarak Psyche'ın bilim hazinesinin kilidini açacağını görmek beni heyecanlandırıyor. Psyche asteroidini inceleyerek evrenimizi ve onun içindeki yerimizi, özellikle de kendi gezegenimiz Dünya'nın gizemli ve ulaşılması imkansız metal çekirdeğini daha iyi anlamayı umuyoruz." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim