Anlık Bildirim

MicroStrategy hisse senedi satıp BTC almayı planlıyor

Satın aldığı Bitcoin'ler ile adından söz ettiren ABD'li finans stratejisi şirketi MicroStrategy, yeni satın alacağı yarım milyar dolarlık BTC'nin yanı sıra hisse senedi bozdurup daha fazla BTC alacak.

MicroStrategy hisse senedi satıp BTC almayı planlıyor Tam Boyutta Gör

Sürekli olarak aldığı yüklü miktardaki Bitcoin’ler (BTC) ile gündeme gelen finansal strateji şirketi MicroStrategy, özel tahvillerden elde ettiği 488 milyon dolarlık geliri Bitcoin satın almak için kullanacağını duyurmasının ardından bu alıma ek olarak 1 milyar dolar değerinde hisse satabileceğini açıklayarak gözleri yeniden üzerine çekti.

Pazartesi günü SEC’e yapılan S-3 başvurusunda "piyasa fiyatından" menkul kıymet arzı başlatıp ve yakın dönemde 1 milyar dolar değerinde A sınıfı hisse satabileceğini ifade etti. Şirket yaptığı açıklamada bu arz ile elde edilecek miktarı, Bitcoin satın almanın dahilinde diğer genel şirket amaçları için kullanmayı planladığını kaydetti.

SEC başvurusu incelendiğinde MicroStrategy’nin, 4 Haziran itibarıyla kasasında yaklaşık 3,7 milyar dolar değerinde 92.079 Bitcoin (BTC) bulundurduğunu görülüyor. Şirket, dün yaptığı açıklamada 488 milyon dolarlık kripto para daha satın almayı planladığını duyurmuştu.

Başvuruya göre MicroStrategy, bugüne kadar toplamda ortalama 24.450 dolardan Bitcoin satın almış oldu. Bu şirketin kripto yatırımının değerinin, neredeyse 1,5 milyar dolarlık artış gösterdiği anlamına geliyor.

Şirket, haberimizin yazımı itibari ile CoinMarketCap verilerine göre 39.762 dolardan 1 milyar dolar değerinde Bitcoin satın alması halinde, hazinesine yaklaşık 25 bin Bitcoin daha ekleyebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim