Anlık Bildirim

Kripto piyasası nasıl takip edilir? Son dakika kripto para haberleri takip etme yöntemleri

Kripto para piyasası neden takip edilmelidir? Hangi sitelerden kripto para haberleri takip edilir? Kripto para piyasasını takip etmek isteyenler için hazırladığımız rehber burada.

Diğer tüm yatırım araçlarında olduğu üzere kripto paralarda da yatırım yaparken genel olarak piyasanın takibinin büyük bir titizlikle yapılması gerekiyor. Zira kripto paralara yatırım yaparken göz önünde bulundurmanız gereken kriterlere dikkat etmezseniz yatırımlarınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Kripto para sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bundan kısa bir süre önce sadece Bitcoin ve Blockchain teknolojisinden ibaret olan kripto para dünyasında bugün merkezsiz finans (DeFi) ve Benzersiz Token’lar (NFT) gibi çok geniş kitlelerce kabul gören alt kollar doğdu. Finans dünyasında yıkıcı bir etki yaratan bu sektör, çok hızlı bir şekilde genişlemeye devam ediyor. Bu nedenle kripto para piyasasında sağlıklı bir şekilde yatırım yapabilmek için en azından minimum düzeyde bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Bu noktada BTCHaber.com üzerinden alanında uzman isimlerin merkezsiz finans NFT, stabil coin’ler, kripto para regülasyonları gibi birçok farklı konuda, haftalık olarak hazırladığı içerikleri takip edebilirsiniz. Emre Alkin’den İslam Memiş’e, Cemil Şinasi Türün’den Aysel Gündoğdu’ya, Celil Öztürk’ten Turan Sert’e kadar birçok uzman ismi kadrosunda bulunduran BTCHaber.com kripto para piyasasının nabzını tutmak isteyen yatırımcılar için iyi bir tercih olabilir.

Kripto piyasası nasıl takip edilir? Tam Boyutta Gör

Paribu CEO’su Yasin Oral BTCHaber YouTube kanalında KriptoVeteran’ın sorularını yanıtlıyor.

Kripto Piyasasını Anlık Olarak Takip Etmek Neden Önemlidir?

Kripto paralar henüz çok daha yeni bir varlık sınıfı olmaları nedeniyle çevresel etkenlerden çok kolay bir şekilde etkilenebiliyor. Sadece 12 yıllık bir geçmişte ve 1 trilyon dolardan biraz daha fazla piyasa değerine sahip olan kripto para birimleri anlık gelişmeler nedeniyle aşağı veya yukarı yönlü çok sert hareketler kaydedebiliyor. Bu noktada yaklaşan fırsatlardan faydalanmak ve tehlikelerden korunmak için yatırımcıların kripto para piyasasını anlık olarak takip etmesi gerekiyor. Peki kripto para piyasasının takibi nasıl yapılır:

Anlık piyasa verilerinin takibi

Kripto para piyasasında anlık piyasa verileri geleceğin habercisi olabilir. Özellikle piyasa hakimiyeti ve işlem hacmi gibi veriler yatırımcıların yükseliş veya düşüşleri çok daha önceden öngörmesine fayda sağlayabilir.  Kripto para piyasasındaki anlık veriler ne anlama geliyor, gelin yakından bakalım:

Kripto piyasası nasıl takip edilir?

Anlık Kripto Para Piyasası Verileri. Kaynak: BTCHaber.com

Fiyat: Varlığın o an alınıp satıldığı fiyatı temsil eder. Kripto para fiyatları çok çeşitli değişkenlere bağlı olarak yükseliş veya düşüş yaşayabilir. Kripto para fiyatlarının aynı zamanda oldukça yüksek oynaklığa (volatilite) sahip olduğunu da belirtelim.

Piyasa değeri: Bir kripto para biriminin piyasa değeri o kripto para biriminin fiyatının, dolaşımdaki arzıyla çarpılmasıyla hesaplanır. Örneğin dolaşımdaki arzı 1 milyon token olan bir kripto para biriminin fiyatı 1 TL ise, o kripto para biriminin piyasa değeri 1 milyon TL’dir. 

Hacim (24s): 24 saatlik işlem hacmi, bir günlük zaman dilimi içerisinde söz konusu kripto para biriminin el değiştiren yani alınıp satılan toplam tutarını ifade eder. 

Dolaşımdaki arz: Dolaşımdaki arz, hali hazırda üretilmiş ve yatırımcıların cüzdanında bulunan kripto paraların toplam miktarıdır. Kilitli, henüz dolaşıma sokulmamış veya alınıp satılamayan kripto paralar ise dolaşımdaki arza dahil edilmez, toplam arza dahil edilir. 

Değişim (24s): Söz konusu kripto para biriminin 24 saatlik yani 1 günlük zaman dilimi içerisinde kaydettiği performansı yüzdesel olarak ifade eder. 

BTCHaber.com'un “Kripto Para Piyasası” sayfası üzerinden hem anlık kripto para verilerini hem de hacim bakımından en büyük kripto para borsalarının verilerini kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Son Dakika Kripto Para Haberlerinin Takibi

Kripto para fiyatlarındaki yükseliş ve düşüşlere ne sebep olur? Kripto paralar neden yükseliyor, kripto paralar neden düşüyor. Arz ve talep kripto paralardaki fiyat hareketleri konusunda kesinlikle önemli bir rol oynasa da son dakika kripto para haberlerinin kripto para piyasası üzerindeki etkisi gözardı edilmemeli. 

Bitcoin haberleri olumsuyla çoğu durumda Bitcoin’in yükselişe geçtiğini görüyoruz. Bu durumun tam tersi de geçerlidir. Kripto para piyasasında yatırımcılar tarafından olumsuz değerlendirilebilecek kripto para piyasası haberleri Bitcoin ve altcoin’lerde yeni bir düşüş trendi başlatabilir. 

Bu noktada akıllı yatırımcılar, farklı kripto paralar ve token'larla ilgili haber başlıklarına da dikkatle takip etmelidir. Olumlu veya olumsuz haberler, kripto para piyasasındaki eğilimi çoğu durumda doğrudan etkileyecektir.  

BTCHaber’in Bitcoin haber sayfası üzerinden güncel kripto para haberlerini takip edebilirsiniz. Bitcoin haberleri, yorumları analizleri çok daha fazlasını bu sayfa üzerinden takip etmek mümkün. Bununla birlikte BTCHaber üzerinden yine Ethereum haberleri, altcoin haberleri, Blockchain haberleri gibi geleneksel ve yeni finansal sistemdeki gelişmelere tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Kripto para analizlerinin takibi

Kripto para piyasası oldukça yüksek volatileye sahip olduğundan, alım satım işlemlerinize yol gösterecek bir stratejiniz olması gerekir. Birçok kripto yatırımcısı, alım satım stratejisi için teknik analizi kullanıyor. Teknik analiz, kripto para birimlerinin geçmişteki fiyat hareketlerinden yola çıkarak gelecek hakkında bilgi verebilir. 

Teknik analiz, piyasanın geleceği hakkında öngörüde bulunabilmek adına bir takım verilerin yorumlanması sürecidir. Kripto para birimlerinde birçok farklı veri üzerinde teknik analiz yapılabilir. Bunlara hash oranı, elektrik tüketim ücretleri, madencilerin davranışları, aktif cüzdan verileri de dahil. Bu veriler üzerinde teknik analiz çalışması gerçekleştirebilmek isteyen yatırımcıların belli düzeyde bir bilgi birikimine sahip olması gerekir. Ancak bu birikime sahip değilseniz sektörün önde gelen analistlerinin analizlerini de takip edebilirsiniz. 

BTCHaber.com'un “Analizler” sayfası üzerinden alanında uzman analistlerin haftalık kripto para analizlerini takip edebilirsiniz. 

Güncel Kripto Para Haberleri Nerelerden Takip Edilir?

Geride bıraktığımız 12 yılda muazzam bir büyüme kaydeden kripto paralar, büyük bir popülariteye ulaştı. Öyle ki bundan sadece birkaç yıl önce sadece olumsuz haberlere yer veren ana akım medya organları bugünlerde kripto paraları gündeminden düşürmüyor. Ancak ana akım medya organları kripto para piyasasındaki sıcak gelişmeleri takip etmek için iyi bir tercih olmayabilir. Zira ana akım medya organları sadece belli başlı popüler kripto para birimlerine yönelik öne çıkan haberlere yer veriyor. 

Güncel kripto para haberlerini takip etmek isteyenler yerli ve yabancı kripto para haber sitelerini, tanınmış Twitter hesaplarını ve Reddit kanallarını takip edebilir. Bununla birlikte YouTube üzerinden de kripto para gündemini takip etmek mümkün.

2016’da faaliyetlerine başlayan BTCHaber, 2020 yılından bu yana sektörün önde gelen uzmanları, akademisyenleri ve hukukçularından oluşan geniş yazar kadrosu ile kripto para sektörünün nabzını tutuyor. Türkiye’den ve tüm dünyadan son dakika kripto para haberlerinden anında haberdar olmak için BTCHaber.com'u takip edebilirsiniz. Güvenilir kripto para haberleri için aynı zamanda BTCHaber Twitter ve YouTube kanallarını takip edebilirsiniz.

Kripto piyasası nasıl takip edilir? Tam Boyutta Gör

BTCHaber YouTube kanalında Uğur Karakullukçu Bitcoin ve Fan Token’ların Geleceğini Yorumluyor

Güvenilir Kripto Para Yorumlarına Nerelerden Ulaşabilirim?

Yatırımcılar, kripto para piyasasındaki trendleri takip etmek için sıklıkla sosyal medya platformlarını kullanıyor. Özellikle Reddit ve Twitter kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettiği sosyal medya platformları. Twitter ve Reddit’teki fenomen hesapları takip ederek kripto para yorumlarını sıcağı sıcağına takip edebilirsiniz. 

Öte yandan BTCHaber.com üzerinden önde gelen kripto para analistlerinin ve fenomenlerinin yorumlarına ulaşabilirsiniz. 

Yatırım Yaptığımız Kripto Para Birimine Özel Takip Yöntemleri

Yatırım yaptığınız kripto para birimine ait fiyat gelişmelerini veri sağlayıcıları üzerinden kolaylıkla takip edebilirsiniz. İşte kripto para fiyatlarını takip edebileceğiniz en popüler kripto para siteleri:

  • CoinMarketCap.com
  • Coingecko.com
  • BTCHaber.com    

CoinMarketCap ve Coingecko platformları temel ve teknik analiz açısından yatırımcılara birçok seçenek sunuyor. BTCHaber.com'un “Kripto Para Piyasası” sayfası üzerinden ise kripto para birimlerini ve kripto para borsalarını takip edebilirsiniz. 

Öte yandan portföylerini takip etmek isteyen kripto para yatırımcılarının kullanabileceği portföy takip uygulamaları şu şekilde:

  • Blockfolio
  • Kubera
  • Delta
  • CoinStats

Bununla birlikte Twitter, Reddit ve YouTube kanalları üzerinden de yatırım yaptığınız kripto para birimlerini takip edebilirsiniz. Rehber içeriğimizin bu bölümünde yatırım yaptığınız kripto para birimlerine ilişkin gelişmeleri, altcoin haberlerini takip edebileceğiniz sosyal medya hesaplarını derleyeceğiz. Öncelikle Twitter hesaplarıyla başlayalım. Kripto para dünyasındaki en son gelişmeleri talip edebileceğiniz Türkçe Twitter hesapları şu şekilde:

  • BTCHaber.com Twitter Hesabı
  • Coinkolik.com Twitter Hesabı
  • Coinbilgi.net Twitter Hesabı

Kripto piyasası nasıl takip edilir? Tam Boyutta Gör

BTCHaber YouTube kanalında yayınlanan Ahmet Usta ile Salı Buluşmalarında Mesut Çevik Blockchain ve kripto paraların yayıncılık sektörü üzerindeki etkisini yorumluyor.

YouTube’da ise kripto para piyasasının nabzını tutmak isteyenler için İsmail Hakkı Polat, Erkan Öz, Cemil Şinasi Türün gibi sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı KriptoVeteran, Ahmet Usta ile Salı Buluşmaları ve Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla BTCafe, Kriptografik ve Kripto Bülten gibi çeşitli yayınları bünyesinde barındıran BTCHaber.com YouTube kanalı tek önerimiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim