Anlık Bildirim

Microsoft, OpenAI’ın ardından şimdi de Mistral ile ortaklık kurdu

Microsoft’un yapay zeka yatırımları sürüyor. OpenAI’a yapılan milyarlarca dolarlık yatırımın ardından yazılım devi şimdi de Fransız yapay zeka girişimi olan Mistral ortaklık kurdu.
Microsoft, OpenAI’ın ardından şimdi de Mistral ile ortaklık kurdu Tam Boyutta Gör
Microsoft, 2019 yılından bu yana ChatGPT, DALL E ve Sora yapay zekalarının geliştiricisi OpenAI’a yatırımlar yapıyor ve bu yatırımların miktarı 10 milyar doları aşmış durumda. Şimdi ise Microsoft, henüz 10 aylık Fransız bir yapay zeka girişimi olan ve yaklaşık 2,1 milyar dolar değere sahip Mistral ile çok yıllı yeni bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

Microsoft, Mistral ile ortaklık kurdu

Mistral Large vs openai gpt-4 Tam Boyutta Gör
Aktarılanlara göre Mistral ile kurulan ortaklık kapsamında Microsoft, şirketten küçük bir hisse alacak. Anlaşma kapsamında Mistral'in açık ve ticari dil modelleri Microsoft'un Azure AI platformunda yer alacak. Bilindiği üzere OpenAI’ın teknolojileri de Azure AI platformunda yer alıyordu. Dolayısıyla Mistral, Azure üzerinde ticari bir dil modeli sunan ikinci şirket olacak. Aynı zamanca Microsoft, Mistral ile birlikte yeni modellerin geliştirilmesinde de birlikte çalışacak.

 

Microsoft, OpenAI’ın ardından şimdi de Mistral ile ortaklık kurdu Tam Boyutta Gör
Mistral, halihazırda Mistral Large adında yeni bir yapay zeka modeline sahip. Bu modelin OpenAI GPT-4 modeliyle yakından rekabet edebileceği söyleniyor. İlginç bir şekilde Mistral Large, firmanın önceki modellerinin aksine açık kaynak olmayacak. Microsoft ortaklığının ardından OpenAI’da “açık” olmayı bırakmıştı.

Mistral Large, Mistral'in Avrupa'da barındırılan kendi altyapısında veya Azure AI Studio ile Azure Machine Learning aracılığıyla kullanılabilir durumda. Mistral ayrıca, Mistral AI'ın çeşitli modellerini temel alan yeni bir sesli sohbet robotu olan Le Chat'i de piyasaya sürüyor. Bununla birlikte ne Microsoft ne de Mistral yatırımın ayrıntılarını açıklamadı.

Kaynakça https://www.theverge.com/2024/2/26/24083510/microsoft-mistral-partnership-deal-azure-ai https://azure.microsoft.com/en-us/blog/microsoft-and-mistral-ai-announce-new-partnership-to-accelerate-ai-innovation-and-introduce-mistral-large-first-on-azure/ https://mistral.ai/news/mistral-large/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim