Anlık Bildirim

Microsoft, mayıs ayında yapay zeka etkinliği düzenleyecek

Microsoft, mayıs ayında özel bir Windows ve Surface AI etkinliği düzenleyecek. Build 2024 öncesinde yapılacak etkinlikte Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin AI vizyonunu paylaşacak.
Microsoft, mayıs ayında yapay zeka etkinliği düzenleyecek Tam Boyutta Gör
Microsoft, geleneksel geliştiricilere yönelik Build konferansının bu yıl 21-23 Mayıs tarihleri arasında Seattle'da gerçekleşeceğini duyurmuştu. Ancak Microsoft, Build 2024 öncesinde 20 Mayıs tarihinde bir yapay zeka etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlikte Microsoft CEO'su Satya Nadella Nadella'nın şirketin hem yazılım hem de donanım alanında yapay zeka vizyonunu paylaşacağı belirtildi.

Build 2024 öncesi yapay zeka etkinliği

Microsoft, medya mensuplarını bu etkinliğe davet etmiş olsa da etkinlik canlı olarak yayınlanmayacak. Microsoft'un bu özel etkinliğinin yaklaşmakta olan Surface donanımına ve Windows'ta yapay zekaya odaklanan değişikliklere odaklanacağı aktarılıyor. Aktarılanlara göre yazılım devi, etkinlik kapsamında Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6'nın tüketici versiyonlarını da sergileyecek.

Bu cihazların merakla beklenen yeni Snapdragon X Elite işlemcileriyle çalışacağı söyleniyor. Açıkçası Snapdragon X Elite büyük bir merak konusu zira dahili NPU donanımıyla yapay zeka tarafında oldukça güçlü olması bekleniyor. Windows 11 ile uyumluluğu da elbette önemli bir faktör olacak.

Microsoft ayrıca Windows 11’de kapsamlı arama yapabileceğiniz AI Explorer özelliği üzerinde çalışıyor. AI Explorer, Windows 10'daki Zaman Çizelgesi özelliğine benzeyecek ancak adından da anlaşıldığı üzere yapılan her şey yapay zeka ile kataloglanacak. 20 Mayıs'taki etkinlikte ayrıca Copilot da dahil olmak üzere Microsoft'un yapay zeka girişimlerinin diğer bölümleri de yer alacak. Microsoft Build etkinliği ise 21-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her iki etkinlikte de ana konu yapay zeka ve Windows’un yapay zeka donanımlarından yararlanması üzerine kurulu olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim