Anlık Bildirim

Huawei, yeni dizüstüsü ile ABD’yi karıştırdı

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtircesine Huawei katı yonga ambargolarını yine ABD’nin özel lisansı ile aşabiliyor. Huawei MateBook X Pro 2024 bunun son örneği. 
Huawei MateBook X Pro 2024 Tam Boyutta Gör
ABD hükümeti Çin’in yonga teknolojilerinde gelişmemesi için uyguladığı katı ambargoyu bizzat kendisi deliyor ve bu da tartışmalara yol açıyor. Huawei’nin yeni MateBook X Pro 2024 modeli hukuk çevrelerini rahatsız ediyor.

Huawei MateBook X Pro 2024 ortalığı karıştırdı

Huawei MateBook X Pro 2024 dizüstü modeli firma tarafından henüz tanıtıldı. 14.2 inçlik 1000 nit parlaklığa sahip ekran, 6 hoparlör, 4 mikrofon,  2TB kapasite gibi özellikleri olan Huawei MateBook X Pro 2024 modelinin tartışma yaratan konu ise işlemcisi.

Sharp Arc entegre grafikli Intel’in son Core Ultra işlemcisini kullanan cihaz bu sayede özetleme gibi gelişmiş yapay zekâ yeteneklerine erişebiliyor ancak bu tam da kanun koyucuların yıllardır engellemeye çalıştığı şey.

Huawei bu ayrıcalığı Trump hükümetinin 2020 yılında verdiği bir lisansla elde etmiş. Yaklaşık 4 yıldır geçerli olan bu lisansta bugüne kadar bir değişiklik yapılmaması yüzünden Huawei esnek davranabiliyor.

Çin ile ilişkileri takip eden Temsilciler Meclisi üyeleri ve Cumhuriyetçi gruplar konuyu dile getirse de Ticaret Bakanlığı henüz bir açıklama yapmadı. Lisans iptal edilmezse Huawei en yeni Intel işlemcilere erişmeye devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22046 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Huawei MateBook X Pro 2024 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim