Anlık Bildirim

Microsoft Defender'daki hata sabit diskinizi binlerce gereksiz dosyayla doldurmuş olabilir

Windows 10'un yerleşik antivirüs yazılımındaki bir hata, bilgisayarların sabit diskinde binlerce gereksiz dosya oluşmasına neden oldu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar ve sorunun çözümü...

Microsoft Defender'daki hata sabit diskinizi binlerce gereksiz dosyayla doldurmuş olabilir Tam Boyutta Gör

Windows 10'un yerleşik antivirüs yazılımı Microsoft Defender (önceki adıyla Windows Defender) Windows Update aracılığıyla düzenli olarak güncelleniyor. Ancak Nisan ayının son haftasında yayınlanan güncellemenin ardından can sıkıcı bir sorun ortaya çıktı.

Kullanıcılar, Microsoft Defender'ın Windows 10'un sistem sürücüsünde, yani işletim sisteminin kurulu bölümde binlerce gereksiz dosya oluşturarak sabit diski doldurduğundan şikayet etmeye başladılar. Hatta ortalama 2 kilobayt büyüklüğündeki dosyaların 30 GB'a kadar yer kapladığını söyleyenler bile var.

Microsoft Defender'daki hata sabit diskinizi binlerce gereksiz dosyayla doldurmuş olabilir Tam Boyutta Gör

18 milyon gereksiz dosya

Hepsi bununla da sınırlı değil. Söz konusu hata Windows Server sürümlerini de etkiledi. Bazı kullanıcılar Microsoft Defender'ın milyonlarca dosya oluşturarak sabit diski gereksiz yere doldurduğundan yakınmaya başladılar. Konuyla iligli şikayetlerden biri şu şekilde:

"Sorundan etkilenen üç 2016 sunucumuz var. Dün gece boş sabit disk alanı olmadığına dair uyarılar görünmeye başladı. Bir sunucunun Store klasöründe 18 MİLYON DOSYA vardı. Diğerinde ise 13 MİLYON. Tüm dosyaları bulup silmek saatler sürüyor. Toplamda, bu dosyalar 50-60 GB disk alanı kaplıyor. Bu, Microsoft açısından ciddi bir hata."

Microsoft Defender'daki hata sabit diskinizi binlerce gereksiz dosyayla doldurmuş olabilir Tam Boyutta Gör

Bilgisayarınızı kontrol edin

Aktarılan bilgilere göre hata Microsoft Defender'ın 1.1.18100.5 numaralı sürümünde mevcut. Şikayetlerin ardından harekete geçen Microsoft sorunu düzeltti. Yazılım devi tarafından yayınlanan 1.1.18100.6 numaralı sürüm problemi ortadan kaldırıyor.

Microsoft Defender'ın bilgisayarınızın sabit diskinde binlerce gereksiz dosya oluşturup oluşturmadığını öğrenmek için aşağıda yer alan klasörü kontrol edebilirsiniz:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store

Eğer bu klasörde 1 megabayttan küçük binlerce dosya görürseniz hepsini güvenle silebilirsiniz. Bununla birlikte hala eski sürüm yüklüyse Windows Update bölümünden Microsoft Defender yazılımınızı güncellemeyi de ihmal etmeyin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13534 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim