Anlık Bildirim

Microsoft, kasasını doldurmaya devam ediyor

Microsoft, geçtiğimiz yılın son çeyreğindeki mali raporlarını paylaştı. Şirket, yıldan yıla %20 artışla 51,7 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirdi.           

Microsoft, 2021'in son çeyreğine dair mali raporunu paylaştı Tam Boyutta Gör

Microsoft, 31 Aralık 2021'de sona eren çeyreğe dair mali raporlarını paylaştı. Şirket, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde bir önceki yıla göre %21 artışla 18,8 milyar dolar net gelir kaydetti.Yıldan yıla en çok artış ise Akıllı Bulut ile Üretkenlik ve İş grubu gelirlerinde görüldü.

'Pandemi şartlarına uyum sağlanabildi'

Teknoloji devi Microsoft, 2021'in son çeyreğinde yıldan yıla %20 artışla 51,7 milyar dolar gelir sağladığını bildirdi. Genel olarak bakıldığında yıllık LinkedIn gelirinde %37, Akıllı Bulut gelirinde %26, Windows OEM gelirinde %25, Xbox içerik ve hizmet gelirinde %10 ve Surface gelirinde %8 artış yaşandı.

56,4 milyona ulaştığı belirtilen Microsoft 365 Tüketici aboneleri sayesinde Office Tüketici ürünleri ve bulut hizmetleri geliri %15 artış oldu. Office 365 Ticari gelir büyümesindeki artış ise %19 olarak kaydedildi.

2021 yılının son çeyreğinde başarılı bir grafik ortaya koyan Microsoft'un başkanı Satya Nadella pandemi şartlarına uyarlanabilirlik açısından nispeten diğer sektörlere göre daha rahat olduklarını belirtirken: “Dijital teknoloji, kısıtlamaların üstesinden gelmek ve günlük işleri ve yaşamı yeniden tasarlamak için dünyanın emrinde olan en kolay şekillendirilebilir kaynaktır.” dedi.

Kaynakça https://www.engadget.com/microsoft-fy22-q2-earnings-windows-office-cloud-220035380.html https://www.microsoft.com/en-us/investor/earnings/fy-2022-q2/press-release-webcast Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim