Anlık Bildirim

Lisa Su:İleride odağımız üretim süreci değil, mimarideki geliştirmeler olacak

AMD’nin 3. Çeyrek finansal raporlarını açıkladığı etkinlikte söz alan firmanın CEO’su Lisa Su ileriye dönük planlara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Lisa Su:İleride odağımız üretim süreci değil, mimarideki geliştirmeler olacak Tam Boyutta Gör

AMD Zen mimarisiyle adete piyasaya geri dönüş yaptı. Mimarisel geliştirmelerin getirdiği performans kazanımı sayesinde donanım dünyasında ilgiyi üzerine çekmeyi başaran firmanın iddialı olduğu bir diğer başlıksa üretim tekniği.

 

TSMC ile ortaklığı sayesinde işlemcilerini 7 nm gibi oldukça uç nokta bir üretim nodundan geçirmeyi başaran firmanın CEO’su Lisa Su finansal verilerin açıklandığı konferansta yaptığı açıklamalarda AMD’nin odak noktasına değindi.

Mevcut yol haritasında değişiklik yok

Lisa Su AMD’nin önümüzdeki dönemde planladığı üzere üretim teknolojisinde kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğinin altını çizerken üzerine eğildikleri asıl noktanın işlemcinin mimarisel tarafında yapılacak geliştirmeler olduğunu açıkladı.

Performans arttırımında ana itici güç olarak Zen 2’den sonra çekirdek bazında iyileştirmelere yönelmenin firmanın ileride Intel’in karşısındaki durumunu nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim