Anlık Bildirim

Küçük elektrikli araç Microlino, üretime hazır haliyle Münih'te sergilendi

Minik elektrikli şehir aracı Microlino, uzun süren geliştirme sürecinin ardından nihayet üretime hazır haliyle Münih'te sahneye çıktı. Aracın üretimine ve satışına bu yıl başlanacak.

Küçük elektrikli araç Microlino, Münih'te sahneye çıktı

İkonik BMW Isetta'dan esinlenerek geliştirilen Microlino 2.0 artık üretime hazır. İsviçre merkezli şirket Micro, minik elektrikli aracın son halini Münih'teki fuarda görücüye çıkardı. Aracın üretimine ve satışına bu yıl bitmeden başlanacak.

Microlino 2.0 tasarımı ve özellikleri

Microlino 2.0, tıpkı Citroen Ami ve Opel Rocks-e gibi quadricycle olarak nitelendirebileceğimiz minik bir araç. Urban, Dolce ve Competizione isimli üç farklı versiyonu mevcut. Bu versiyonlarda genel olarak stil farklılıkları öne çıkıyor. Giriş seviyesinde beyaz veya turuncu gövdeyle parlak siyah tavan kombinlenebiliyor. İç tarafta da siyah kumaş döşeme bulunuyor.

Orta seviyedeki Dolce versiyonu, renk paletine kırmızı ve mavi tonlarını dahil etmenin yanı sıra dış tasarıma krom detaylar da getiriyor. Bu versiyon beyaz tavan seçeneğiyle giriş seviyesinden ayrılıyor. Önde ve arkadaki LED ışık şeritleri de özellikler arasına dahil olurken, içeride de kumaş veya vegan deri döşeme tercih edilebiliyor.

Küçük elektrikli araç Microlino, Münih'te sahneye çıktı

Microlino 2.0'ın Competizione versiyonunda çeşitli mat gövde renkleri parlak siyah tavanla kombine edilebiliyor. Öte yandan katlanabilir kumaş tavan giriş seviyesinde opsiyon, Dolce ve Competizione versiyonlarındaysa standart olarak sunuluyor.

Microlino 2.0 quadricycle sınıfında olmasına rağmen monokok şasi kullanımıyla dikkat çekiyor. Bu da aracın daha güvenli olmasını sağlamanın yanı sıra sürüş deneyimini de mümkün olduğu kadar iyileştirmiş. Ayrıca önde ve arkada McPherson süspansiyon kullanılmış.

Microlino 2.0 bazı özellikleri:

  • Monokok şasi - McPherson süspansiyon
  • 25 hp azami güç - 118 Nm tork
  • 230 km'ye kadar sürüş menzili
  • 4 saatte 0-%80 dolum
  • 12.500 euro başlangıç fiyatı
  • 230 litre bagaj

Küçük elektrikli araç Microlino, Münih'te sahneye çıktı Tam Boyutta Gör

Minik aracın elektrik motoru 17 hp güç ve 118 Nm tork üretebiliyor. Motorun üretebileceği azami güç ise 25 hp. Bataryalar hariç 435 kg ağırlığa sahip olan aracın 0-50 km/s hızlanması 5 saniye sürüyor. Azami hızıysa 90 km/s.

Araçta 6 kWsa, 10.5 kWsa ve 14 kWsa olmak üzere üç farklı batarya seçeneği mevcut. Bu bataryaların sırasıyla 95 km, 175 km ve 230 km menzil sağladığı açıklanmış fakat gerçek koşullarda bu değerler biraz daha düşük olacaktır. Bataryaların 0'dan yüzde 80 doluma ulaşması 3 ila 4 saat aralığında değişiyor.

Microlino 2.0'ın başlangıç fiyatı daha önce açıklandığı gibi 12.500 euro olacak. Üretim bu yıl başlayacak ve ilk etapta yıllık 7500 adet üretim kapasitesi bulunuyor. Bu sayının ilerleyen dönemde artması mümkün. Şirket şimdiye dek 24 bin adet sipariş aldıklarını belirtiyo. Satışlar ilk olarak İsviçre'de başlayacak ve daha sonra Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine yayılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7725 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim