Anlık Bildirim

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kripto paralara el atıyor

Kripto paralara uygulanacak vergilerin yanında kara listedeki ve ambargo altındaki kişilerin erişimini de yasaklayacak bir dizi tedbirin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Kripto para Tam Boyutta Gör
Ülkemizde birkaç yıldır kripto paralara uygulanacak vergiler konuşuluyor. 2024 hükümet planları arasında yer alan kripto paralara vergi tek konu değil. Tüm dünyada gündemde olan kara para aklama ve ambargo konusu da baş ağrıtıyor. Finansal Görev Gücü – FATF bu konuda Türkiye’yi sürekli uyarıyor.

Kripto paralara büyük kıskaç

FATF global finans sistemini korumak için G7 ülkeleri tarafından hayata geçirilmiş bir yapı. Yapı 2019 yılında kitle imha silahları ve terörizmle ilişkili hesapların dondurulması gibi konularda yetersiz kalan Türkiye’yi uyarmış, 2021 yılında da gri listeye almıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dönemi ile birlikte FATF tarafından belirlenen 40 standardı karşılamak için çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye, 39 standartta başarıya ulaştı. Sadece kripto paralar ile ilgili düzenleme kaldı.

Kripto paralara verginin yanında global olarak kara listeye alınmış kişilerin borsalara erişememesi, Türk kullanıcılar ile birebir kripto para alışverişi yapamaması, kripto para borsalarının düzenlenmesi gibi adımların da atılması gerekiyor. Mehmet Şimşek hızlı bir şekilde Meclise kanun teklifi sunacaklarını açıkladı. Bu bakımdan en geç yeni yılın ilk aylarında vergi konusu ve borsa düzenlemelerinin hayata geçirilmiş olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10726 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim