Anlık Bildirim

Üst düzey FED yetkilisinden Tether (USDT) açıklaması

Kripto para borsalarında dolar'ın yerine kullanılan Tether (USDT) hakkında ABD Merkez Bankası FED yetkilisi kritik açıklama yaptı. Tether'in tehlikeli olduğunu söyledi.

USDT tether Tam Boyutta Gör

Tether’e yönelik eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’den üst düzey bir yetkili Tether’i (USDT) finansal istikrara yönelik bir tehlike olarak nitelendirdi. 

Cuma günü yaptığı sunumda, Boston Federal Rezerv Bankası Başkanı Eric Rosengren, Tether’e ABD merkez bankasının takip ettiği “finansal istikrar zorlukları” arasında yer verdi. Eric Rosengren ayrıca kredi piyasalarında yeni bozucular olarak bilinen stabil coin’leri de riskler arasına dahil etti. Eric Rosengren Yahoo Finance’a verdiği röportajda şunları kaydetti:

“Tether ve diğer stabilcoin’ler genel olarak birincil piyasa fonlarına benziyor ancak daha riskliler. Kısa vadeli kredi piyasalarını ne bozabilir? Stabilcoin’ler kesinlikle bu risk unsurları arasında yer alıyor. Büyüyüp ekonomimiz için daha önemli bir hale geldikçe stabilcoin piyasasını daha dikkatli incelememiz gerekiyor.”

Öte yandan eski bir Wall Street emekçisi olan ve aynı zamanda da bir Bitcoin destekçisi olan Caitlin Long, üst düzey FED yetkilisisinin bu sözlerinin abartılı olduğunu düşündüğünü kaydetti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim