Anlık Bildirim

Jeff Bezos ile uzaya gidecek kişi, bilete 28 milyon dolar ödedi

Dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos'un uzaya gideceğini açıklamasının ardından, ismi henüz açıklanmayan biri New Shepard uzay aracında milyarderle uçmak için 28 milyon dolar ödedi.

Jeff Bezos ile uzaya gidecek kişi, bilete 28 milyon dolar ödedi Tam Boyutta Gör

Bilinmeyen bir alıcı, Amerikan şirketi Blue Origin tarafından New Shepard uzay aracında yörünge altı uçuşu yapma fırsatı için 28 milyon dolar ödedi. Raporlara göre müzayede Cumartesi günü Blue Origin web sitesinde yayınlandı.

Uzay yolculuğu 20 Temmuz'da yapılacak

Açık artırmanın 4.8 milyon dolardan başlatıldığı ve satışın ise birkaç dakika içinde gerçekleştiği ifade ediliyor. Uçuşun 20 Temmuz'da yapılması planlanıyor ve yaklaşık 11 dakika sürmesi bekleniyor. Açık artırma kazananına Amazon CEO'su Jeff Bezos ve kardeşi Mark eşlik edecek ve fırlatma, Teksas'taki bir uzay limanından gerçekleşecek.

Jeff Bezos ile uzaya gidecek kişi, bilete 28 milyon dolar ödedi Tam Boyutta Gör

Blue Origin şirketinde koltuk satışından sorumlu Orien Cornell, alıcının adının "birkaç hafta içinde" açıklanacağını söyledi. Toplamda, ona göre, dünyanın 159 ülkesinden 7 binden fazla kişi açık artırmaya katılmak için kayıt yaptırdı. Şirket, daha sonraki bir tarihteki uçuşa davet etmek için en aktif teklif sahipleriyle iletişime geçecek.

Blue Origin, uzaya düzenli turist uçuşları yapmayı ve Virgin Galactic ve SpaceX ile rekabet etmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim