Anlık Bildirim

iPhone 12 kısa mesafe WiFi özelliği ile gelebilir

Kısa mesafede cihazlar arasında yüksek bant genişliği sunabilen 802.11ay standardı ilk kez iPhone 12 serisi ile karşımıza çıkabilir. Hazırlıklar bu yönde devam ediyor.

iPhone 12 kısa mesafe WiFi özelliği ile gelebilir Tam Boyutta Gör

iPhone 11 ile iyi bir satış başarısı yakalayan Apple’ın bu yıl çok yoğun bir iPhone bombardımanı yapacağı herkesin ortak iddiası. IPhone 9 modelinin yanında iPhone 12 serisinde de tam 4 farklı model bekleniyor. Bu modeller ilginç bir özellik ile gelecek.

802.11ay nedir?

Günlük hayatta kullandığımız WiFi teknolojisi bugün WiFi 6E olarak son halini aldı ve ek 6GHz bandı ile 8K içeriklerin hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. 802.11ay standardı ise yeni bir bakış açısı getiriyor.

802.11ay standardı aslında ad standardının bir genişlemesi olarak gösteriliyor. Yani bir üst seviye değil. 802.11ad astandardı 2.16GHz bandını kullanarak yakın mesafelerde yüksek aktarım hızlarına ulaşıyordu. 802.11ay standardı ise 60GHz bandını devreye sokarak iki cihaz arasında yüksek bant genişliği oluşturuyor.

Aslında WiFi Direct ile benzetebileceğimiz 802.11ay standardı iPhone 12 serisinin de önemli silahlarından birisi olacak. IPhone 12 modelleri bu sayede yakın mesafede birbiri arasında çok hızlı veri transferi yapabilecek. WiFi Birliği henüz standardı tamamlamadı ancak muhtemelen Apple lansmanında bunun da duyurusu yapılacak.

Bunun haricinde daha yetenekli kamera paketi, 5nm sürecinde üretilen Apple A14 yonga seti, daha yüksek RAM kapasitesi beklenen özellikler arasında. IPhone 12, 12 Pro ve 12 Pro Max modellerinde OLED ekran, iPhone 12 mini modelinde ise LCD ekran bekleniyor. Koronavirüs salgını eğer bahar aylarında yatışırsa Apple geleneksel döngüsünü koruyacak ancak uzarsa bu kez iPhone 12 çıkışı da gecikebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17519 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, 802.11ay ve iphone 12
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim