Anlık Bildirim

iPhone 12, 100 milyonun üzerinde satışla iPhone 11'i solladı

Araştırma şirketi Counterpoint'in yayınladığı rapora göre, iPhone 12 satışları ilk 7 aylık süreçte 100 milyonu aşarak selefini geride bıraktı.

iPhone 12, 100 milyon satış rakamına ulaştı Tam Boyutta Gör

Counterpoint Technology Market araştırma şirketi tarafından yayınlanan istatistikler, Apple'ın iPhone 12 akıllı telefonlarının satışlarının 100 milyon adetlik dönüm noktasını geçtiğini gösteriyor.

Geçen yıl Ekim ayında iPhone 12 serisi cihazların tanıtıldığını hatırlatalım. Ailede iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max yer alıyor.

iPhone 12 akıllı telefonların, piyasaya sürüldükten sonraki yedinci ayda, yani Nisan ayında 100 milyon cihaz satışını geçtiği belirtiliyor. Karşılaştırma yapacak olursak, önceki nesil olan iPhone 11 serisi için bu dönüm noktasına ulaşmak iki ay daha uzun sürmüştü.

Toplam iPhone 12 satışlarının yaklaşık %29'unu en pahalı model olan iPhone 12 Pro Max oluşturuyor. iPhone 11 ailesinde benzer durum söz konusu ve bu rakam %25 idi.

iPhone 12, 100 milyon satış rakamına ulaştı Tam Boyutta Gör

Apple'ın başarısında birkaç faktörün rolü var

iPhone 12'nin etkileyici satışlarını birkaç faktör yönlendiriyor. Bu akıllı telefonlar, 5G hücresel bağlantıya sahip ilk Apple cihazlarıydı. Ayrıca, geçen yılki pandemi kaynaklı gerilemenin ardından piyasa yeniden canlandı.

Bu hafta iPhone'ların piyasadaki on dördüncü yıldönümlerini kutladığını da eklemekte fayda var. İlk iPhone modeli 29 Haziran 2007'de satışa çıkmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim