Anlık Bildirim

Apple sızıntılarla mücadele etmek için çalışanlarına kamera takacak

Apple, önemli konumdaki şirket çalışanlarına takacağı polis sınıfı kameralarla sızıntılarla mücadele etmeyi planlıyor. Şirket sızıntı hesaplarına da savaş açmıştı.

Apple çalışanlarına kamera takacak Tam Boyutta Gör

Apple, bilgi sızıntılarıyla mücadele etmek için benzeri görülmemiş önlemler alıyor. Front Page Tech'e göre şirket, ürünleriyle ilgili ticari sırların, çalışanları tarafından açığa çıkarılmaması için ilginç bir uygulamaya geçecek.

Son raporlara göre şirket, çalışanlarını "polis sınıfı" vücuda giyilen video kayıt cihazları takmaya zorlayacak. Bunların Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan modellerle aynı olması mümkün. Ancak molalarda kayıt cihazı kullanımının nasıl düzenleneceği bilinmiyor. Giyilebilir kameraların tüm çalışanlara değil, muhtemelen sadece önemli bilgi ve ürünlerle ilgili çalışma yapanlara geleceği belirtilmiş.

Apple çalışanlarına kamera takacak Tam Boyutta Gör

Sızıntı önleyici tedbirler de sızmış oldu

İroni şu ki, sızıntılarla başa çıkmanın yeni yollarına ilişkin veriler de başka bir sızıntının sonucu olarak internette ortaya çıktı. Apple, bilgi sızıntılarının sayısında neredeyse rekor sahibi diyebiliriz. İçeriden öğrenilenlerin bir kısmının çalışanlardan, bir kısmının da tedarik zincirindeki "köstebeklerden" geldiği belirtiliyor.

Apple çalışanlarına kamera takacak Tam Boyutta Gör

Birçok şirketin sızıntılara göz yummasına ve hatta bazılarının blogculara ve medyaya bu bilgileri kendileri sızdırmasına rağmen, Apple içerideki köstebeklerle oldukça aktif ve tavizsiz bir şekilde savaşıyor. Şirket içinde verileri kaydetmenin neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor ancak çalışanların fotoğraf veya video çekme fırsatı olmasa bile, cihazlarla ilgili en önemli özellikleri akıllarında tutabilecek olmaları bir başka gerçek.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Apple'ın, sızıntı hesaplarına savaş açtığı ve hukuk birimi aracılığı ile uyarı mektupları gönderdiği de ortaya çıkmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9606 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim