Anlık Bildirim

iOS 14 ile birlikte gelecek ana ekran widget'ları nasıl görünecek?

iOS 14 ile birlikte ana ekran widget'larına kavuşacak iPhone kullanıcılarını nasıl bir görünüm bekliyor? iOS 14 konseptiyle birlikte gerçekleşen son sızıntı, yeni tasarımı gözler önüne serdi.

iOS 14 ile birlikte gelecek ana ekran widget'ları nasıl görünecek? Tam Boyutta Gör

Tasarımsal değişikliklerle birlikte önemli yeniliklere sahne olacak iOS 14, uzunca bir süredir Android platformunda yer alan ana ekran widget'larını iPhone kullanıcıları ile buluşturacak. Peki arayüze eklenecek bu widget'lar nasıl görünecek? iOS 14 konseptiyle birlikte gerçekleşen son sızıntı, iPhone kullanıcılarını nasıl bir tasarımın beklediğini gözler önüne serdi.

iOS 14 ile birlikte ana ekranda da widget kullanılabilecek

iPhone kullanıcıları ilk defa iOS 10 işletim sistemiyle birlikte widget'larla tanışmış olsa da bu widget'ların kullanımı tek bir ekranla sınırlandırılmış durumda. Öyle ki widget'lar, yalnızca ana ekranı ya da kilit ekranını sola kaydırdığımızda karşımıza çıkan kenar çubuğunda yer alıyor. 

Oysaki iOS 14 ile birlikte bu durum değişecek ve widget'lar daha işlevsel bir hale gelerek, ana ekranda da boy göstermeye başlayacak. 

iOS 14 ile birlikte gelecek ana ekran widget'ları nasıl görünecek? Tam Boyutta Gör

Bu widget'ların nasıl görüneceği ve nasıl bir çalışma mantığına sahip olacağı da bir hayli merak ediliyor. Yukarıdaki sızdırılan görseli incelediğimizde; bazı uygulama simgelerinin biraz daha büyüyeceği ve hemen yanlarında da çeşitli işlevleri yerine getirebilen ya da hava durumu gibi bilgi verici dinamik widget'ların yer alacağını görüyoruz.

iOS 14 ile birlikte gelecek ana ekran widget'ları nasıl görünecek? Tam Boyutta Gör

Bu widget'ların sabit olmayacağı ve Android işletim sisteminde olduğu gibi çeşitli noktalara taşınabileceği belirtiliyor. 

Sistem kaynaklarını yoran ve düşük donanım özelliklerine sahip Android telefonların yavaşlamasına neden olabilen widget'ların; iOS 14 ile birlikte kullanım alanının genişlemesi, iPhone'ların performansı üzerinde nasıl bir etki yaratacak, merak ediliyor.

iOS 14 ile birlikte gelecek ana ekran widget'ları nasıl görünecek? Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7970 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 14, ios 14 widget ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim